Luua kooli õpilaskodu läheb remonti

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luua metsanduskool..
Luua metsanduskool.. Foto: www.loodusring.ee.

Luua Metsanduskooli ühes ajast ja arust õpilaskodus hakkab sel nädalal pihta suve hakuni kestev põhjalik remont.


«Praegu on see hoone viletsas seisus,» iseloomustas 1970. aastatel valminud hruštšovka tüüpi 24 korteriga õpilaskodu maja Luua Metsanduskooli haldusjuht Priit Kirsimäe. «Ligi pool hoonest on täiesti kasutuskõlbmatu.»



Peale viletsas seisus hoone ehk metsanduskooli õpilaskodu number 3 täieliku uuendamise tehakse tuleva aasta juuni alguseks korda ka selle ümbrus ning ehitatakse maja juurde parkla ja kõnniteed.



Mugavam elu


Põhjalik ümberehitus muudab hoone elanikele mugavamaks ja õdusamaks, sest ruumide planeering muutub inimsõbralikumaks. Õpilaskodu 1- ja 2- kohalistesse tubadesse tuleb kokku 69 majutuskohta, olenevalt planeeringust on kas kahe või kolme toa kohta ette nähtud olmeruumid ja kööginurk.



Kirsimäe lisas, et hoone soklikorrusele on kavandatud saunad ja jõusaal, et õppurid saaksid pärast kooli lõõgastuda ja sportlikult aega veeta.



Õpilaskodu nr 3 põhjalikuks uuendamiseks korraldatud avatud hankemenetlusele esitati 18 pakkumist. Kõige odavama, koos käibemaksuga pisut enam kui 9,5 miljoni kroonise pakkumise tegi Facio Ehituse AS. Töödeks vajalik raha tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist, käibemaks tasutakse Eesti riigi eelarvest.



Õpilaskodu ruumide sisustamiseks vajaliku mööbli ja inventariga korraldatakse eraldi hanked.



Remont jätkub


Luua koolil on kolm õpilaskodu, millest remondijärjekorras on nüüd veel õpilaskodu nr 1. Esimesena tehti 2005. aasta detsembriks otsast lõpuni korda õpilaskodu nr 2.



Õpilaskodu nr 3 uuendamine ja sisustamine on üks projekt viiest suurest ettevõtmisest, millega euroraha abil muudetakse õppekeskkonda paremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles