Tasku pandi tänavatantsu täis

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajate hinnangul oli Taskus pealtvaatajaid tipphetkedel 200 ringis.
Korraldajate hinnangul oli Taskus pealtvaatajaid tipphetkedel 200 ringis. Foto: Margus Ansu

Valju muusika tukslev rütm ja tantsupõrandal keerlevad noored meelitasid nädalavahetusel Tas­­kus poodlemise juurest ära ka need, kelle jaoks sõnad hiphop ja breik ei oma mingit tähendust.


Tantsupõrandal pea peal keerutavad ja teisi näiliselt inimvõimete piirest väljas olevaid trikke tegevad tantsijad panid ahhetama nii mõnegi vanema inimese, kes sattus tänavatantsu ilmselt esimest korda nägema.



Wanted Battle'i nime kandnud üritus kestis kolm päeva. Reede õhtupoolikul kogunesid tantsijad Taskusse nii-öelda soojenduspeole, laupäeval toimusid võistlused.



Eile said soovijad ka tantsutöötubades osaleda. Alguses käis korraldajate peast läbi mõte ka see osa kaubanduskeskuses teha, kuid kuna seal pole ei peegleid ega piisavalt ruumi, viidi treeningud üle ürituse korraldaja JJ Street Dance Company ruumidesse.



Laupäevasel võistlusel osalesidki just peamiselt JJ Streeti õpilased üle Eesti, kuid esin-


datud olid ka Tartu oma klubide tantsijad. Näiteks šõutant-sus tuligi võitjaks just Tartust pärit tantsutrupp Passion in Motion.



Esimest korda toimunud Wanted Battle'ist soovib JJ Streeti asutaja Joel Juht teha traditsioonilise kahe kaubanduskeskuse ürituse.



Kui Tasku omanikud ka edaspidi sama vastutulelikud on ja Tallinnas Viru keskusega peetavad läbirääkimised õnnestuvad, siis toimuks Wanted Battle edaspidi kolm korda aastas koolivaheaegadel ja nii Tartus kui ka Tallinnas.



Joel Juht ise ei pea üritust küll millekski väga tõsiseks, vaid tantsijatele pigem soojenduseks, võimaluseks näha, mida teised teevad, ja taset võrrelda.



Avalikku kohta tulemisel on noorsootöötajaks õppiva Juhti sõnul ka suurem tagamõte: näidata lapsevanematele, mida tänavatants endast tegelikult kujutab, ja sellega kukutada levinud eelarvamus, nagu oleks see tingimata seotud millegi halvaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles