Tartlastel tuleb uuel aastal passi nõutada uuest kohast

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia 132 asuva Lõuna politseiprefektuuri peamaja seni aatriumis (pildil) ja selle lähedale jäävates ruumides seavad end pärast ümberehitust uuel aastal sisse kodakondsus- ja migratsiooniameti Tartu töötajad.
Riia 132 asuva Lõuna politseiprefektuuri peamaja seni aatriumis (pildil) ja selle lähedale jäävates ruumides seavad end pärast ümberehitust uuel aastal sisse kodakondsus- ja migratsiooniameti Tartu töötajad. Foto: Margus Ansu

Viimased kuus aastat  Liiva tänavas tartlasi passide ja ID-kaartidega varustanud kodakondsus- ja migratsiooniameti ametnikud hakkavad kolima: uuest aastast saab passi Riia tänava lõpus olevast politseimajast.


«Politseimajja kolimine on hea otsus,» kiitis siseministeeriumile politseimaja rentiva firma Rondam omanik, ettevõtja Neinar Seli. «See näitab, et valitsus mõtleb majanduslikult.»



Kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) Lõuna regionaalbüroo ja teenindus kolib Riia tänavasse politseimajja seoses praeguse rendilepingu lõppemisega selle aasta 31. detsembril, selgitas KMA avalike ja välissuhete osakonna peaspetsialist Kaie Konga.



Rent ei suurene


Siseministeerium korraldas paljude tartlaste hulgas endiselt passilauaks kutsutud asutusele uute ruumide leidmiseks suvel konkursi, pindu kombati kogu Tartus.



«Alguses oli juttu ka kesklinnas asuvatest ruumidest,» märkis Seli. «Aga eelarvekärped tegid oma korrektiivid, praegusel ajal pole riigil arukas lisakulutusi teha.»



Kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) Lõuna regionaalbüroos töötab praegu 34, Tartu migratsioonibüroos kolm ja Tartu klienditeeninduses 13 inimest. Nende kolimine Liiva tänavalt Riia tänava lõpus asuvasse politseimajja ei tähenda Seli sõnul seda, et Rondam hakkab järgmisest aastast riigilt rohkem renti saama.


.


«Meil on sõlmitud kahekümneaastane rendileping,» ütles Seli. «See, kui palju inimesi seal majas käib või töötab, lepingut ei muuda. Meie kulud küll suurenevad, sest näiteks kas või koristada tuleb rohkem.»



Uus büroo on KMA Lõuna regionaalosakonna juhataja Sirje Orgeli sõnul klientidele lihtsamini ligipääsetav. Tartu klienditeeninduses praegu ametis olevad 13 teenindajat jätkavad oma tööd ka uues kohas.



Mitmes kolimine


KMA haldusdirektori Veiko Kopamehe sõnul on politseimajas võrreldes praeguste ruumidega avaram. KMA Jõgeva, Põlva, Viljandi, Valga ja Võru büroo jäävad oma senisesse kohta.



Aastaid Tartu kesklinnas erinevates kohtades töötanud kodakondsus- ja migratsiooniameti töötajad kolisid Liiva 41 majja 2003. aasta aprillis, sest kitsastes oludes oli ebamugav nii klientidel kui ka töötajatel. Liiva 41 ruumide kasutamise rendileping lõpeb selle aasta 31. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles