Puugid kiusavad kõiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peale inimese on puukidega hädas ka metsarahvas, verd imevad parasiidid ei jäta rahule isegi väikseid laululinde.


«Viimasel paaril-kolmel aastal on lindudel tavalisest rohkem puuke olnud,» ütles Tartu Ülikooli linnuökoloogia teadur Marko Mägi. «Paistab, et meie soojad talved on neile hästi mõjunud.»



Kuid mis ühele hea, võib teisele olla halb. Eesti Ornitoloogiaühingu esimesel ettekandeõhtul räägibki Marko Mägi kõigile huvilistele puukide mõjust metsavärvulistele ehk väikestele laululindudele.



Jutuks tulevad nii laia maailma kui ka Eestimaa metsade  värvuliste ja puukide suhted, näiteks mida head või halba on puugid viimasel ajal teinud näiteks rasvatihasele.



Ornitoloogiaühing soovib sarja «Ülikoolid ühingusse!» ettekannetega linnuhuvilistele aimu anda Eesti linnuteaduse eesliinil toimuvast ja kutsuda ülikoolides töötavaid ornitolooge jagama linnuhuvilistega oma värskeid avastusi.



Oodata on uusi rabavaid teadmisi ning rohket pildimaterjali värvikast elust välitöödel.



Ligi poolteist tundi kestvad ettekanded on lihtsas keeles ja arusaadavad kõigile.


Esimene ettekandeõhtu algab täna kl 18 Tartus Veski 4 asuva Baeri maja saalis.



Järgmine kord, 5. novembril, räägivad Eesti Maaülikooli teadlased Indrek Põder, Ivar Ojaste ja Aivar Leito samas sookure elupaikadest ja rändeteedest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles