Vinüülplaadid ootavad Tartus fänne

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genklubi plaadipoe üks eestvedajatest Robert Linna hoiab käes praegu poe kalleimat plaati, The Great White Cane'i 1972. aasta albumit. Pikisilmi oodatakse aga varsti poodi saabuvat Jimi Hendrixi haruldast plaati, mille eest küsivad poisid 1500 krooni.
Genklubi plaadipoe üks eestvedajatest Robert Linna hoiab käes praegu poe kalleimat plaati, The Great White Cane'i 1972. aasta albumit. Pikisilmi oodatakse aga varsti poodi saabuvat Jimi Hendrixi haruldast plaati, mille eest küsivad poisid 1500 krooni. Foto: Sille Annuk

Genklubis avas uksed vinüülplaatide pood, kust leiab nii Jimi Hendrixit kui Eesti kodudes armsaks saanud Onu Remuse jutte. Lisaks saab soetada ka vinüülplaadi kuulamiseks tarviliku tehnika.



Varsti tuuakse poodi üks heas korras Jimi Hendrixi plaat, millega omanik mingil põhjusel midagi peale ei osanud hakata, rääkis poe üks eestvedajatest Janno Vainik.

Samal ajal plaatides sobrades tõi teine poepidaja Robert Linna lagedale ansambli The Great White Cane 1972. aasta skandaalse plaadi.

Selle bändi juhtfiguur Rick James tuli pärast plaadi ilmumist välja avalikkust šokeerinud tunnistusega, et tarvitab ohtralt kokaiini, teadis Linna rääkida.

Neid plaate on praeguseks väga vähe saada, kuid Genklubi vinüülipoest leiab neid suisa kolm. Need on ka poe kolm kalleimat plaati – 1200 krooni tükk.

Orgaaniline vinüülikrõps


Haruldasemaid, 50-aastasi heas korras plaate on müüki toonud inimesed, kes enam plaate ise ei kuula või kel puudub selleks tehnika.

Lähinädalatel jõuavad müüki ka päris uued tellitud plaadid. Linna kinnitusel on plaanis hakata käima Euroopa plaadilaatadel, et kogu täiendada.

Müügil on ka kasutatud tehnikat plaadimängijatest kõlarite ja võimenditeni. Vinüülplaatide mängimiseks vajaliku kraami saab soetada umbes 2000 krooniga.

Linna sõnul on poes tehnika müümine suunatud äsja Tartusse kolinud tudengitele, kel oma tehnikat veel pole.

Sellega püütakse tekitada noortes huvi vinüülplaatide vastu, mille heli võlu peitub Linna kinnitusel orgaanilises kõlas ja iseloomulikus krõpsumises.

Genklubile külastajaid


Poe esimese tegutsemisnädala jooksul on iga päev käinud ostmas kümmekond inimest.

Genklubi ühe eestvedaja Ivar Põllu sõnul oli klubipoolne huvi eelkõige, et inimesed käiksid ja endale vinüülipoest ja klubi kohvikust ürituste ajal meelepärast leiaksid.

Paar päeva tagasi käis poja eestveetavat poodi kaemas ka Ivo Linna, kes sellise ettevõtmisega väga rahule jäi ja leidis, et plaadipoe tarvis on leitud mõnus koht.

Plaate sirvida muusik küll ei jõudnud, kuid poeg on mõned välja vaadanud, mis isale meeldida võiksid. 

Vinüülipood
• Pood asub Genialistide klubis Lai tn 37 taga, teisel korrusel.
• Poes on praegu üle 5000 kasutatud vinüülplaadi.
• Kalleim plaat on ansambli The Great White Cane samanimeline plaat 1972. aastast, see maksab 1200 krooni.
• Pood on avatud äripäevadel kl 12–19 ning nädalavahetusel, kui klubis on vanakraamiturg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles