Puhkpilliorkester Tartu peab juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpilliorkester Tartu
Puhkpilliorkester Tartu Foto: Puhkpilliorkester Tartu

Puhkpilliorkester Tartu tähistab pühapäeval kell 16 Vanemuise Kontserdimajas piduliku kontserdiga oma 60. juubelit.

Lavalaudadele astuvad lisaks ühingu enda kollektiividele (Puhkpilliorkester Tartu, Tartu Rivitrummide Ansambel, Big Band Tartu, Tartu Saksofonikoor, Puhkpillistuudio endised ja praegused õpilased) orkestri head sõbrad Tartu Poistekoor (dirigent Undel Kokk ja Anne-Lii Traks), Pärnu Noorte Puhkpilliorkester (dirigent Rein Vendla) ja Trio Principe.



Puhkpilliorkestrit Tartu juhatavad Margus Kasemaa ja Bert Langeler (Holland), soleerivad Lembit Saarsalu (tenor sax), Toomas Vana (tromboon), Lirike Vaher (sopran sax), Mart Margus (kitarr), Heimo Hodanjonok (bassklarnet) ja Lauri Leivistu (tuuba).



Esitamisele tuleb palju head muusikat alates kaalukast sümfoonilisest puhkpillimuusikast kuni kergema ja lõbusama repertuaarini.



Kontserdi vaheajal on võimalik soetada salvestisi orkestri muusikaga ja nautida näitust Puhkpilliorkester Tartu ajaloost.



Näitus võtab lühidalt kokku Puhkpilliorkester Tartu (varasema nimega ENSV AÜN Tartu Kultuurihoone Puhkpilliorkester) olulisemad eluetapid - asutamise Hugo Kirdelahe poolt aastal 1948, kui 5. jaanuaril fikseeriti esimene orkestri proov Tartu Kultuurihoones ja 9. märtsil juba ka esimene esinemine kohalikus raadisaates paladega „Süda tuksub” ja „Kuku, sa kägu” ning ettevõtmised pikaajaliste dirigentide Ando Rannu, Aadu Regi, Ilmar Lääne, Kaido Otsingu ja Margus Kasemaa, aga ka terve nimekirja teiste juhendajate taktikepi all.



Samuti saab põgusa ülevaate nii teistest MTÜ Puhkpilliorkester Tartu juures tegutsevatest  kollektiividest, orkestri kodudest, organiseerimismeeskondadest kui ka muidu huvitavatest ja naljakatestki faktidest orkestri ajaloos.



Viimaseid päevi kuni reedeni 4.aprillini on näitust võimalik vaadata ka Lutsu raamatukogu muusikaosakonnas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles