Rahahädas Meeksi tuksub edasi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu hakkab juhtima Keskerakond. Kas Rahvaliitu kuuluv vallavanem Boriss Rõžov jätkab, pole veel teada. «Ütleme nii, et seis on fifty-fifty,» kommenteeris olukorda vallavolikogu esimees Margus Narusing (Keskerakond).
Volikogu hakkab juhtima Keskerakond. Kas Rahvaliitu kuuluv vallavanem Boriss Rõžov jätkab, pole veel teada. «Ütleme nii, et seis on fifty-fifty,» kommenteeris olukorda vallavolikogu esimees Margus Narusing (Keskerakond). Foto: Graafika: TPM

Suures rahapuuduses sipleva Meeksi valla juhtimist jätkavad Keskerakonna ja Rahvaliidu nimekirjas volikokku valitud. Võimuvahetust seal kandis ei paista tulevat.


Seni olid Meeksi vallavolikogus väikses ülekaalus rahvaliitlased, uues volikogus on Keskerakonnal aga neli ja Rahvaliidul kolm kohta.



Ei me ette tea…


Kas volikogu esimehena jätkab seni seda tööd teinud Margus Narusing (Keskerakond) ja vallavanemana rahvaliitlane Boriss Rõžov?



«Ei teagi selle küsimuse peale veel midagi öelda,» kostis Meeksi vallavolikogu esimees Margus Narusing eile lõuna ajal. «Uus volikogu tuleb neljapäeval kokku, siis arutame neid küsimusi. Igasuguseid variante on.»



«Selliseid asju ei tea keegi ette,» vastas eile diplomaatiliselt ka Meeksi vallavanem Boriss Rõžov. Pisut enam kui kümme aastat Meeksi vallvanemana töötanud Rõžov on valmis oma tööd jätkama, kui talle see võimalus antakse.



«Kui volikogu otsustab Rõžovi vallavanemaks valida, siis miks ka mitte,» ütles Narusing. «Meil siin maal ei vaadata erakonda, vaid inimest ennast. Inimesena Rõžov meile sobib. Tema ainus miinus on vanus, pensioniiga hakkab lähenema.»



Meeksi valla elust rääkides märkis volikogu esimees, et tema arvates on inimesed sellega rahul, kuid omavalitsusel on praegu küll raske aeg.



Tõepoolest: alates 1. oktoobrist kuni novembri lõpuni töötavad nii vallavalitsuse ametnikud kui ka valla asutuste töötajad poole palga eest poole kohaga. Kuidas edasi, tuleb otsustada uuel vallavolikogul.



Ühesugused vaated


Ka Rõžovile pole kodukohas erakondlik kuuluvus suure tähtsusega asi. «Meie kandis lähevad Rahvaliidu ja Keskerakonna inimeste seisukohad valla elu suhtes suures osas ühte,» märkis ta. «Mõni erivaade meil siin muidugi on, aga valla koha pealt pole see oluline.»



Vallavanema valimise juurde tagasi tulles kordas Narusing, et võimalik on nii Rõžovi jätkamine kui ka uus inimene sellel ametikohal. «Ütleme, et seis on fifty-fifty,» võttis ta jutu kokku.



«Jätame praegu lahtiseks, kas elu Meeksi vallas muutub või ei,» ütles lõpetuseks Boriss Rõžov.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles