Epakad kohtuvad reedel vilistlaspeol

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpilliorkester Popsid on aastakümneid populaarne olnud nii tantsuga kui tantsuta pidudel.
Puhkpilliorkester Popsid on aastakümneid populaarne olnud nii tantsuga kui tantsuta pidudel. Foto: EMÜ vilistlaskogu

Maaülikool kutsub endised epakad kokku vilistlaspeole, et vanu aegu meenutada ja uusi sidemeid sõlmida. Rektor Mait Klaassen soovitab ka sõbra ja pilli kaasa võtta nagu ülikooliaegadel.


«Kui sa nüüd tead segu number viis valemit, siis oled vaba,» meenutas maaülikooli vilistlaskogu asutaja Nelly Oinus dotsent Hiljar Pärna küsimust. «Kaheprotsendiline, kolme-molaarne, neljanormaalne, viiemoraalne,» tuli pääsemiseks valem ette vuristada.

Kursusevanemal, praegusel vilistlaskogu esimehel Jaan Õunapuul oli igal stipipäeval kohustus minna diplomaadikohvriga vastu võtma kogu kursuse stipendiumiraha.

Kõrgendatud stipendium oli toona ligi 100 rubla kuus. «Aasta-aastalt läks sihtpunkti viiv tee aina pikemaks. Lõpuks oli raha jagamise koht kindlalt üks: Humala restoran,» kirjeldas Õunapuu toonaseid seiklusi.

2000 vilistlast


Neid ja mitmeid teisi meenutusi kuuleb reedel maaülikooli spordihoones tuhandeid, sest Eesti Maaülikool kutsub vilistlased suurele kokkutulekule. «Kui ülikool kutsub ja vilistlasi ei tule, on see ülikoolile kõige suurem karistus,» sõnas maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Klaasseni sõnul on praegustel keerulistel aegadel eriti oluline koostööd teha: «Teine kord on kehval ajal palju olulisem inimestega rääkida kui heal ajal, kus kõigil on kiire raha lugemisega.» Klaassen lisas, et kokkusaamise eesmärgiks on pakkuda vilistlastele võimalust kohtuda ülikoolikaaslastega  ning tugevadada lisaks omavahelistele suhetele ka sidet ülikooliga. Ülikool tahab nõnda hoida kontakti ühiskonnas toimuvaga.

Parimad aastad klubis


Kuigi nii suurt kokkutulekut pole juba üheksa aastat olnud, on professor Klaasseni endised tudengid igal suvel endise õppejõu juures kokku saanud. «Pill mängis kella viieni hommikul ja pärast kella kümmet jälle,» meenutas Klaassen tänavusuvist kokkutulekut. Pilli- ja laulumehi on maaülikoolis alati palju olnud.

Vilistlaspäeva puhul otsis vilistlaskogu liige Ivar Murumägi ehk Seppi üks vanade EPA bändide helisalvestised ning pani kokku plaadi «EPA klubi. Elu parimad aastad», millelt saab kuulata veerandsadat endises EPA klubis (Veski villa) üles astunud tudengiansamblit. Teiste seas on plaadil originaalhelis ansambel Kolmikhüpe ja puhkpilliorkester Popsid, mis on siiani nõutud nii tantsuga kui tantsuta pidudel.

On ka ansambel Vahe, milles omal ajal mängis teleprodutsent Ivar Vigla ning paljud teised. Mitmed plaadile saanud bändid mängivad ka vilistlaste peol. 

Vilistlaskogu juhatuse liige Anu Hellenurme andis tänastele tudengitele soovituse: tehke bändi! Nii on muusika alati omast käest võtta ning tulevikus on, mida vilistlaste kokkutulekul meenutada, lisasid teised vilistlaskogu eestvedajad.

Maaülikooli vilistlaspidu
• Reedel, 23. oktoobril EMÜ spordihoones. 
• Kl 15 saab tutvuda EMÜ õppehoonetes instituutide tegevusega.
• Kl 18 algab spordihoones kokkutulekupidu, jalga tuleb panna sportlikud jalatsid.
• Üles astuvad teiste hulgas ansamblid Tip Malts, Murloo, Popsid, Murukanad, Kokteil.
• Esitlusele tuleb plaat «EPA klubi» ja valitakse aasta vilistlane 2009.
• Infot vilistlaspäeva kohta leiab www.emu.ee vilistlaselu alt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles