Tammeka naiskond jätkab võitlust medalitele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel laupäeval jäi Tammeka naiskond kodustaadionil 0:2 alla turniiritabelis koha võrra kõrgemal asuvale Tallinna FC Levadiale. Palli eest võitleb Maria Sootak (sinises).
Eelmisel laupäeval jäi Tammeka naiskond kodustaadionil 0:2 alla turniiritabelis koha võrra kõrgemal asuvale Tallinna FC Levadiale. Palli eest võitleb Maria Sootak (sinises). Foto: Imre Pühvel

Naiste jalgpalli meistriliiga põhiturniir lõppes. Algamas on naistejalgpalli meistriliiga üheringiline turniir, kus Tammeka naised jätkavad põhiturniiri kuue parema seas võistlust medalitele. Sel hooajal meistriliigas debüteerinud Tartu SK 10 Premium jätkab esiliiga üleminekuturniiril.
 

Tammeka naiskond saavutas põhiturniiril Pärnu JK, Tallinna FC Flora ja Tallinna FC Levadia järel neljanda koha. Viimases kohtumises kaotati koduväljakul 0:2 Levadiale.

Tammeka naiskonna peatreener Aleksandra Ševoldajeva ütles, et mäng võinuks vabalt teisiti minna. «Seal näitasime rohkem mängu palliga, kuid pisikesed vead, mida me tegime vastastest rohkem, olid otsustavamad. Mitte sekundikski ei antud alla, kuid vastas olid kogenud mängijad, kes ei jätnud olukordi kasutamata,» selgitas ta.

Põhiturniiri kokku võttes tõi Ševoldajeva positiivselt poolelt välja südika kaitsemängu, parandada tahab ta olukordade realiseerimist ja enesekindlust palliga tegelemisel.

Otsustavad mängud algavad Tammekal järgmisel reedel, 13. septembril, kui võõrustatakse Tallinna JK Kalevit. Teisipäeval, 17. septembril mängitakse koduväljakul taas FC Levadiaga.

Ševoldajeva märkis, et valmistutakse treenides ja püüdes saada paremaks, aga tähtsaim on arendada mängijaid selleks, et nad oleksid valmis ükskõik kelle vastu mängima kahe, kolme või nelja aasta pärast, sest naiskonna enamuse moodustavad praegu 16–22-aastased mängijad.

Debütant ei säranud
Hooaja eesmärgiks nimetas Ševoldajeva seda, et iga mängija jääks enda ja võistkonnaga rahule ning et kõik oleksid õnnelikud ja motiveeritud edasi töötama ja arenema.

Tartu SK 10 Premium kaotas põhiturniiri viimases kohtumises võõrsil tiitlikaitsjale ja põhiturniiri võitjale Pärnu jalgpalliklubile naiste meistriliiga viimaste aastate rekordskooriga 0:20. Naiskonna treener Kalev Kajak avaldas lootust, et kuigi seis oli rabav, ei võta mängijad seda liialt südamesse.

«Peab aru andma, et Pärnu on teisest klassist. Tüdrukud võitlesid, aga võib-olla oli see teadmine juba enne mängu peas. Osale tekitab juba ainuüksi Morkovkina nimi judinaid,» rääkis Kajak.
12 kaotuse ja väravate vahega 1:82 lõppenud meistriliiga hooaega nimetas Kajak õpetlikuks.

Enne üleminekumänge ei osanud ta aga öelda, kui palju on kogutud kogemustest tegelikult kasu.
Üleminekuturniiril mängib SK 10 ühe ringi läbi naiste esiliiga esiotsa naiskondadega. Homme kell 14 kohtutakse Lasnamäe kunstmurul Tallinna FC Infonetiga ja järgmisel nädalal Kambja staadionil Pärnu JK IIga.

Mängijad koondises
SK 10 mängija Samanta Uueda ning Eva Nõmme ja Kädri-Li Ootsing Tammekast kutsuti osalema ka täna alanud U19 Eesti koondnaiskonna kogunemisele. Laagriga valmistutakse Leedus peetavaks EM-valikturniiriks, kus minnakse kokku võõrustajate, Portugali ja Rootsi koondisega.

Tammeka mängijad Eneli Vals ja Grete-Lilijane Küppas on kutsutud naiste A-koondise kontrollkohtumisele Walesiga 10. septembril Haapsalus.

Kas teate?

Eesti naistejalgpalli meistriliiga põhiturniir

1. Pärnu JK (34 punkti)

2. Tallinna FC Flora (28)

3. Tallinna FC Levadia (22)

4. Tartu JK Tammeka (16)

5. Põlva FC Lootos (14)

6. JK Tallinna Kalev (8)

7. Tartu SK 10 Premium (0)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles