Olev Raju nõuab Margus Tsahknalt ühte häält endale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Raju
Olev Raju Foto: Margus Ansu

Tartu linna valimiskomisjoni laekus ka üks ametlik kaebus. Nimelt ei olnud Keskerakonda kuuluv Olev Raju rahul sellega, et mõnedes valimiskabiinides ei mahtunud pool Keskerakonna nimekirja samasse ritta ülejäänutega ning ta oletab, et tal jäi seetõttu saamata hääli.


Tartu Postimehele selgitas Raju, et üks tuttav tuli talle linna peal vastu ja küsis, et miks Raju ei kandideerinud. Iuridicumis selgus, et osa Keskerakonna nimekirjast oli valimiskabiinis raskesti leitav, kuna see ei asunud mitte valimiskabiini tagaosas, vaid külgseinal. Raju pahandas enda sõnul valimisjaoskonna töötajatega ning puuduv osa nimekirjast tõsteti teiste nimede alla.



Oma kaebuses kirjutab Keskerakonna nimekirja viimasel kohal asunud Raju, et kuna sellisel käitumisel on otsene mõju valimistulemustele, nõuab ta valimistulemuste tühistamist selles jaoskonnas.



Valija olla nimelt andnud oma hääle IRL-i linnapeakandidaadile Margus Tsahknale, kuna ta ei leidnud Olev Raju nime valimiskabiini üles seatud nimekirjadest. Kui see inimene on Raju sõnul nõus kirjalikult oma selgituse esitama, palub kaebaja võtta ühe hääle Margus Tsahknalt ära ning anda see temale.



Linnasekretär ja Tartu valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder märkis, et tõenäoliselt vaadatakse Raju kaebus läbi esmaspäeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles