Populaarsemad jaoskonnad asuvad Lõunakeskuses ja Iuridicumis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siinkirjutaja täitmas kodanikukohust.
Siinkirjutaja täitmas kodanikukohust. Foto: Risto Mets

Traditsiooniliselt on Tartus kõige aktiivsemad valijad Tähtvere, Tammelinna ja Veeriku elanikud. Kella neljaks pärastlõunal oli hääletusprotsent neis piirkondades 50 ligi või isegi üle selle.


Aktiivsuse pingerida juhtis kell 16 Lõunakeskus 53,4 protsendiga. Järgnesid Iuridicum 52,3 protsendiga ning Tamme gümnaasium 51,1 protsendiga.

Tartu Ülikooli õigusteaduskonna Iuridicumi hoones asub valimisjaoskond nr 17, mille esimees Ljudmila Jatsa kinnitas Tartu Postimehele, et Tähtvere elanikud on alati olnud väga aktiivsed valijad. Erand ei olevat ka tänane valimispäev, mil jaoskonna õhkkond on olnud terve päeva vältel rahulik, kuid töine.

Jatsa lisas Tähtvere valijaid iseloomustades veel, et valijad on oma eelistustes peaasjalikult kindlad ning keegi ei hakka jaoskonnas arutlema, et kelle poolt ta nüüd hääletama peaks.

Samuti ei ole Jatsa jaoskonnas ega selle ümbruses märganud ühtegi inimest, kes üritaks kellegi valimiseelistust mõjutada.

Vähema aktiivsusega paistab silma hiljuti ühendatud Oeconomicumis ning Treffneri gümnaasiumis asunud jaoskonnad. Valida saab nüüd vaid Treffneris.

Tartu valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder kinnitas, et Treffneri jaoskonna elanike vähene valimisaktiivsus (kell 16 oli see 30 protsenti) võib olla tingitud ka sellest, et selle jaoskonna alla käivad ka kõik need inimesed, kelle elukoht ei ole rahvastikuregistris täpsemalt määratletud kui Tartu linnaga.

Tegemist on ka Tartu kõige suurema jaoskonnaga, kus valijaid nimekirjas ligi 7500.

Hääletuse lõpus kerkis osaluselt esimeseks üllatuslikult hoopis Annelinna keskus, kus valimisprotsendiks kujunes 67,5. Järgnesid Tähtvere elanikud, kellest käis Iuridicumis hääletamas 63 protsenti ning Tammelinna elanikud 62,3 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles