Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
+372 739 0300
Saada vihje

Restoran hoolitseb nii kõhu kui ka tuju eest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Creppi teise korruse restoranis pakuvad hubasust maalähedased rohekad-pruunid toonid ja õdus valgus.
Creppi teise korruse restoranis pakuvad hubasust maalähedased rohekad-pruunid toonid ja õdus valgus. Foto: Sille Annuk

Rüütli tänava ääres paikneva maja trepp on ehmatavalt järsk, kuid kes sellest üles roninud, leiab end kohviku Crepp teisel korrusel hubases restoranis.

Maalähedased rohekad-pruunikad toonid ja õdus valgus mähivad külastajad justkui endasse ja lubavad lõunatunnil töökohustused hetkeks unustada. Õhtusel ajal ei sunniks aga ilmselt miski sellest restoranist enne paari-kolme tundi lahkuma.

Koormavatest talveriietest saab vabaks kohe sisenedes. Kui uksele vastu tõtanud teenindaja ei oleks lükandust avanud, poleks mantli puule panemiseks õiget kohta märganudki.

Restoran on mõnusalt sopiline, kes suuremast privaatsusest hoolib, saab istekoha valida täiesti nurga taha. Aga ettevaatust – pisike aste sinna sunnib komistama. Õnneks pole ükski restoraniosa laudadega üle koormatud ja kuigi rahvast näib sinna mahtuvat omajagu, jätab paigutus palju ruumi ja õhku.

Tervislik ja hiiglaslik

Praed on liigitatud kiire klassika, looma-, sea-, lamba- ja linnuliha ning kala alla, hinnad jäävad 95 ja 250 krooni vahele. Spetsiaalne lihavalik tuuakse lauda viiesaja krooni eest.

Tellitud portsud on hiiglaslikud ja teenindaja pakub kohe võimalust ülejääk karbiga kaasa võtta.

Grillitud kanafilee pesto-marinaadis seenerisotto ning barbeque tomatikastmega (130 krooni) on kanasõbrale tõeline maiuspala – nii hõrgu linnuliha maitset varasemast kohe ei meenugi.

Lisaks laiutab suurel valgel nikerdatud taldrikul – mida kaaslane imetlemast ei väsi – hulk sooja paprikat, suvikõrvitsat ja muud köögivilja. Ehk just küllusliku köögivilja pärast ei ole pärast einet kõht suurest portsust raske, vaid olemisse on lisandunud energiat.

Kaaslane valib grillitud kalkuniliha vardad peekonirüüs, punasibulamoosi, piprakastme ja sidruni-kartulivormiga (140 krooni). Ta kiidab moosi, mis lihaga oivalise komplekti moodustab, ja kartulivormi.

Eelmisest külastuskorrast meenub veel ka lambalihahautise pehmus ja õrnhea maik, mille juurde teenindaja asjatundlikult ka veini soovitas.

Lakkamatu hoolitsus

Söömise ajal jõuab teenindaja veel meie laua juurde, et maitseks soola-pipart pakkuda ja külaliste heaolu järele pärida.

Menüüs on ka eelroad ja kaks suppi: poolesajakroonised tomati-hakkliha-oasupp ja selge kalaleem viinatirtsuga. Magustoite on valikus kolm – creme brulee (45 krooni), jäätis (50 krooni) ja tiramisu (50 krooni).

Kui oleme arve tasunud, ei kaotata meie vastu huvi: teenindaja küsib veel kord, kas jäime rahule, ja aitab mantlid selga.

Ära hellitatud saime Crepis küll. Järgmisel korral restorani minnes oleks teenindusapsakaid raske andestada, sest need paneksid mõtlema, kas hoolitsev suhtumine polnud vaid värske koha esialgne entusiasm, et kliente püüda.

Kommentaarid
Tagasi üles