Valimisliit Kodukoht Konguta lükkas süüdistused ümber

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste valimiste hääletussedelid.
Kohalike omavalitsuste valimiste hääletussedelid. Foto: Peeter Langovits

Valimisliit Kodukoht Konguta lükkab ümber Konguta valimiskomisjoni esimehe Heldi Laksi süüdistused seoses valimisliidu häälteostmisega.

Valimisliit Kodukoht Konguta peab oluliseks Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu (EMSL) algatatud hea valimistava põhimõtetest, teatas valimisliit pressiteates.

«Enne uurimistulemuste selgumist ei ole eetiline kasutada valimiskomisjoni esimehel valimisliidu nime ja see on pahatahtlik ning kallutatud,» rõhutas Kodukoht Konguta.

Valimisliidu Kodukoht Konguta hinnangul on juhtunu põhjustanud Konguta praeguse võimu hirm valimisliidu võimaliku edu pärast. «Lisaks on väitnud maal elavad eakad, et valla sotsiaalnõunik on neid ähvardanud sotsiaaltoetustest ilma jätta, kui tema poolt ei valita. Täna tegi ka üks Konguta valla elanik sellekohase avalduse politseisse,» teatas valimisliit.

Konguta vallasekretär Heldi Laks märkis täna päeval Tartu Postimehele antud selgitustes, et kahtluse alla on sattunud kaks valimisliidu Kodukoht Konguta liiget ning politsei tegeleb praegu inimestelt tunnistuste võtmisega. Kahtluse alla sattunud volikokku pürgijate nimesid valla valimiskomisjoni esimees avaldama ei soostunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles