Tartu korvpalliliigas alustab tänavu 48 meeskonda

Teet Kalmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mullusest Tartu korvpalliliiga finaalmängust, kus olid vastamisi SK Nordic Basket/Arilix ja Atlantis.
Hetk mullusest Tartu korvpalliliiga finaalmängust, kus olid vastamisi SK Nordic Basket/Arilix ja Atlantis. Foto: Aivar Aotäht

Taas alustavad Emajõelinna kossutiimid heitlust Terminaal Cup nime kandavas Tartu korvpalliliigas ning kokku on neid 48. Meeskonnad jaotuvad tugevuse järgi ära nelja liiga vahel (meistriliigas 12, I liigas 13, II liigas 12 ja III liigas 11 võistkonda).


Suure muutuse on läbi teinud turniirisüsteem. Meistriliigas mängivad kõik võistkonnad läbi kaks täisringi ning põhiturniiri võitja on ühtlasi ka karikavõitja.

Põhiturniirile järgneb ühe võiduni mängitav play-off kõigi võistkondade osavõtul (põhiturniiri neli esimest on play-offi esimeses ringis vabad).

Madalamates liigades mängitakse läbi üks täisring ja põhiturniiri võitja on ühtlasi ka karikavõitja. Sarnaselt meistriliigale selgitatakse madalamate liigade meistrid play-offiga.

Tartu korvpalli meistriliigas on uute võistkondadena lisandunud  Luunja vald/Teearu Grupp ja Ülenurme vald. Meistriliiga eeldatavad favoriidid on ka tänavu Rock II, Nemm Auto, Atlantis ja SK Nordic Basket/Arilix.

Oma ridu on silmanähtavalt tugevdanud Tartu Terminaali võistkond, kindlasti annavad vastastele kõva lahingu ka Altrex Holding/Nõo, Kodumasinakeskuse, Vält 494, Ülenurme ja oro.ee võistkonnad.

Informatsiooni Tartu korvpalliliigas toimuva kohta leiab aadressilt Vile.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles