Kolmas skits ehk Tartus jälle häda vaateakende pärast

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fideelia-Signe Rootsi foto tema kujundatud vaateaknast, mis tuli Tartu kaubamajast kõrvaldada.
Fideelia-Signe Rootsi foto tema kujundatud vaateaknast, mis tuli Tartu kaubamajast kõrvaldada. Foto: Fideelia-Signe Roots

Tänavune Tartu kunstikuu kopib tunamullust mitmeski mõttes. Skandaalseim osa mõlemas kunstikuus igatahes on sarnane nagu kaks tilka vett.

Kunstnik Fideelia-Signe Roots kujundas nii nagu teised kunstnikud osa Tartu uue kaubamaja vitriine, kuid tema töövili vaatajate ette ei jõudnud.



Tartu kaubamajale ei sobinud, et kunstnik mõtiskleb oma vitriinikujunduses homoabielu üle ja kasutab lasteosakonnast pärit pumppüsse, mis on sihitud Aivar Riisalu ja Igor Gräzini näoliste teletupsude poole.



Kultuuriprojekti «tARTu kunstikuu 2006» raames Tartu vana kaubamaja vaateakendel eksponeeritud Kaisa Eiche ja Taavi Piibemanni fotode näitus kutsus esile Tartu Püha Platoni ja Püha Issidori Õigeusu Vennaskonna nimel esitatud eitava reaktsiooni.



Jälle häda vaateakende pärast. Ainult et tunamullune kaeti osaliselt ajutiseks kinni, tänavune aga peab leppima olematusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles