Anne kanalile võib tulla uudne veepark

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanal.
Anne kanal. Foto: .

Tartu Anne kanali tagaossa võib tulla Baltikumis ainulaadne vee- ja lumelauapark, kus saab suvel kaatri abita sõita veesuuskade ja veelauaga ning talvel liuelda lumelauaga.


Linna spordihalli taha kavandatava pargi tööpõhimõte on Tartu planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku sõnul järgmine: kanali äärde püstitatakse postid, mille külge kinnitatakse kanali kohale ulatuv veotross. Trossi käepidemest haarates saabki inimene kanalil sõita.



Ringi kogupikkus on Ranniku andmetel 700–800 meetrit. «Minu teada on selline teenus Saksamaal üsna levinud,» lausus ta.



Kiiresti või aeglaselt


Seda, kui kiiresti saab mööda kanalit kimada, ei osanud Ranniku öelda. Vee- ja lumelauaparki soovib rajada firma Baltic Cablepark, mille omanikud on krediidiinfo andmetel Margo Jõgi ja Tarmo Selge.



Lisaks mastidele tuleks veekogu äärde ka stardi- ja juhtimisplatvorm ja kanali peale ajutised ujuvsillad.



Ranniku kinnitusel otsustas linnavalitsus anda Annelinna kanali tagumise osa kümneks aastaks tasuta kasutamiseks firmale, kes soovib nimetatud pargi rajada.



Tegu ei ole siiski linnavalitsuse korralduse, vaid protokollilise otsusega. «See tähendab, et linn on põhimõtteliselt nõus kinnistu osa kasutusse andmisega,» lausus Ranniku.



Mitu küsimust


Enne lõpliku otsuse langetamist soovib linn näha Baltic Cableparki äriplaani ja lahendada mitmed tehnilised ja juriidilised küsimused.



«Tahame selgitada välja näiteks selle, kas kanali kasutamine lumelauasõiduks on seoses sademeveetorustiku suubumisega kanalisse üldse talvel võimalik,» lausus Ranniku. Ta viitas sellega võimalusele, et vee juurdevoolu tõttu ei pruugi kanalile kõikjal korralikku jääkatet tekkida.



Samuti tuleb lahendada kanalile juurdepääsutee ja parkimise küsimus. Ranniku sõnul peab ka kanali kallasrada jääma igal juhul avatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles