Sõjakooli kadette kahtlustatakse laskemoona ebaseaduslikus käitlemises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustes tudeerivad kolme kadetti kahtlustatakse laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Noorukid peeti kinni juba eelmisel nädalal.


Lõuna Politseiprefektuuri organiseeritud kuritegevuse talitus alustas kriminaalmenetlust laskemoona ebaseadusliku käitlemise alusel, märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina.



Kahtlusalused võisid käidelda ebaseaduslikult laskemoona Lõuna–Eesti piirkonnas. Noormehed vanuses 21, 23 ja 23 peeti kinni 9. oktoobril. Üks kahtlustatavatest, 23-aastane noormees, võeti Tartu maakohtu otsusega 11. oktoobril eeluurimise ajaks ka vahi alla.

Menetlust on alustatud karistusseadustiku § 418 alusel, mis käsitleb tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist. Eeluurimise huvides ei anta antud asjas esialgu rohkem kommentaare, lisas Kostina.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu sõnul võib kahtlusaluseid süüdi mõistmisel oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles