Tudengibändide konkursi pani kinni Kassidele iirised

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võistlusel kuuendana üles astunud tudengibänd Kassidele iirised võitsid Tudengibändi žürii poolehoiu. Lisaks sellele sai ansambli solist Kaimar Purik ka parima vokaali auhinna.


Kõledale sügisilmale ja pidevalt ähvardavale lörtsisajule vaatamata täitus Tartu üliõpilasmaja teisipäeval tudengitega, kes nautisid täiel rinnal konkursi Tudengibänd 2009 finalistide esinemisi, edastas Tartu Sügispäevade meediatoimkonna juht Signe Tamberg.



Seitsme bändi hulgast valis žürii välja neljast noormehest koosneva kollektiivi Kassidele iirised. Lisaks auväärt tiitlile kuulub võitjatele IS Music Team'i kinkekaart, millel väärtust 10 000 krooni.



Žürii ja publiku arvamus ei langenud siiski päris kokku. Publiku lemmiku tiitliga sõitis koju kollektiiv MiPTu. Parimaks instrumentalistiks nimetati Madis Nõmme (Pindorava soolokitarrist) ning Animal Drama sai Ööstuudio auhinna.



Kontserdil astusid üles: She Walks Drunk; Animal Drama; MiPTu; Leegitoru; Drunken Pillow; Kassidele iirised; Pindorav ning lisaks eelmise aasta võitja StereoChemistry.



Finaalkontserdil esinenud tudengibände hindas žürii koosseisus Tartu linnapea Urmas Kruuse, näitleja Veljo Reinik, Tudengibänd 2007 võitnud bändi Groundhog Day basskitarrist Indrek Mällo, Slide-Fifty trummar Kallervo Karu ja Martin Järvekülg Ö Stuudiost.



Hea muusikaga jätkavad sügispäevad juba reedel, mil peetakse Tudengi sügisfolki. Sügisfolk on Tartu Kevadpäevadel toimuva Öölaulupeo ja Öötantsupeo sügisene väikevend, mis toob Tartu tudengipäevadesse mõnusa pärimusmuusikahõngu ja meeldiva õhtupooliku toredate sõpradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles