Tudengibänd toob kassidele iirised

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengibändi tiitli eest astub täna tulle Kassidele Iirised: Karl Kruuse (kitarr, vasakult), Tõnis Kärson (trummid), Kai­mar Purik (laul) ja Johannes Dahl (basskitarr).
Tudengibändi tiitli eest astub täna tulle Kassidele Iirised: Karl Kruuse (kitarr, vasakult), Tõnis Kärson (trummid), Kai­mar Purik (laul) ja Johannes Dahl (basskitarr). Foto: Sille Annuk

Tartu tudengite sügispäevad algasid eile viisakalt Urmas Alendri laulude kontserdiga. Täna aga astuvad Sõbramajas lavale tõelised tudengibändid, et omavahel mõõtu võtta.


Kassid söövad hiiri, sest neil on iiris sees. Seda mõtet sõnaliselt veidi lühendades sündiski bänd nimega Kassidele Iirised. Tegelikult oli bänd olemas juba varem, lihtsalt nime mõtlemisele kulus aega, rääkis täna Tudengibändi tiitli eest lahingusse mineva bändi Kassidele Iirised laulja Kaimar Purik.

Eesti neljas noorbänd


Tihti juhtuvad Tudengibändil üles astuma n-ö ühe korra projektibändid, Kassidele Iirised on aga asja tõsiselt ette võtnud. 2008. aasta kevadel kokku tulnud bändil on ette näidata juba 20 demolugu, plaadini aga veel jõutud pole.

«Oleme neid saatnud Raadio 2 ja Elmari raadiosse, kus üks lugu sai isegi Elmari raadio hitiks,» rääkis Purik. Noortebänd 2009 võistlusel tegi Kassidele Iirised Tartus puhta töö, kuid jäi lõpuks üle-eestilises finaalis neljandaks.

Bändi teeb neli noormeest, kellest kitarrist Karl Kruuse õpib infotehnoloogiat, teised aga on õpingutest tudengiliku puhkepausi võtnud ning pühenduvad tööle ja muusikale. «Algul oligi idee proovida kuu aega, kas bändist asja saab. Ja sai!» rääkis Purik. Professionaalsel tasemel pole küll ükski bändiliige muusikat õppinud, aga omavaheline keemia on hea ja see teeb ka muusika heaks, kirjeldas Purik.

Poiste muusika tegemise stiili võiks kokku võtta iseloomustavalt: mõnus koosjäm­mi­mine, milles on natuke džässi ja bluusi, reggae’t ja AC/DC rokilikkust. Lood sünnivad ühest kitarrikäigust, millele laulja lisab sõnad, bassimees omalt poolt midagi ja trummar kolistab juba ammu head rütmi, kirjeldas Purik.

Tugev filmiprogramm


Lisaks Kassidele Iirised bändile astub Sõbramajas üles veel kuus tudengibändi, kelle seast valib žürii selle kõige parema. Tartu sügispäevade peakorraldaja Jaan Naaber ütles, et tänavu langeb suur rõhk lisaks Tudengibändile ka Tudengifilmi konkursile, mis tähistab juba 10. sünnipäeva.

Nii tudengibändide kui -filmide taset hindab Naaber iga aasta järjest tugevamaks: «No üks kuus-seitse filmi on kindlasti, mida vaataks uuesti.»

Ta lubas, et finaali pääsenud tudengibändide tase on sedavõrd kõva, et täna õhtul saab kuulda-näha väga tugevat kontserti.

Tudengibänd 2009
• Tudengibändi finaalkontsert on täna Sõbramajas kell 20.
• Eelžürii valis finaali bändid MiPTu, Animal Drama, Pindorav, Drunken Pillow, She Walks Drunk, Leegitoru ja Kassidele Iirised.
• Tudengibänd 2009 tiitli pälvinu saab IS Music Teami kinkekaardi väärtusega 10 000 krooni.
• Lisaks tasub vaadata neljapäeval kl 20 Athena majas Tudengifilmi.
• Reedel kl 14–17 saab võtta osa tudengite solidaarsusketist EMÜ peahoone ees.
• Reedel kl 22–24 sõidab tähevaatluslodi Emajõel.
• Infot saab www.studentdays.ee 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles