TÜ tähistab emakeelse ülikooli 88. aastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Sille Annuk

Täna kell 12 algab Tartu Ülikooli aulas eestikeelse ülikooli 88. aastapäeva aktus, kus promoveeritakse 92 doktorit ja viis audoktorit, antakse üle Rahvusmõtte auhind ning nimetatakse auliige.

Aktuse avakõne peab TÜ rektor professor Alar Karis. Tervitusega esinevad Riigikogu esimees Ene Ergma, TÜ audoktor Alan Roy Katritzky, Tartu linnapea Urmas Kruuse ning kirjanduse ja rahvaluule üliõpilane Marju Himma.



Tartu Ülikooli audoktoriks promoveeritakse Osnabrücki Ülikooli professor Christian von Bar, Uppsala Ülikooli professor Torkel Jansson, Genti Ülikooli professor Marc Antrop, Florida Ülikooli professor Alan Roy Katritzky ja Stockholmi Majandusülikooli professor Ari Kokko.



Ülikooli auliikmeks nimetatakse ettevõtja ja TÜ vilistlane Toomas Sildmäe ning promoveeritakse 92 doktorit.



Neljandat korda antakse aastapäeva aktusel üle Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhind, mis on mõeldud inimesele, kes oma loominguga on silmapaistvalt edendanud Eesti riiklikku ja rahvuslikku eneseteadvust.



Aktuse otseülekannet saab jälgida siit.



Aastapäev jätkub kell 17 tõrvikrongkäiguga Vanemuise 46 õppehoone eest. Kell 19 algab ülikooli 375. aastapäevale pühendatud ball Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles