Lahkus Vanemuise näitleja ja ooperisolist Maimu Krinal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Krinal rahvusvahelise teatripäeva tähistamisel ja Eesti teatri 2005. aasta auhindade kätte andmisel Vanemuise teatris. Paremal Oliver Matkur
Maimu Krinal rahvusvahelise teatripäeva tähistamisel ja Eesti teatri 2005. aasta auhindade kätte andmisel Vanemuise teatris. Paremal Oliver Matkur Foto: Lauri Kulpsoo

Täna suri ootamatult Vanemuise teatri kauaaegne näitleja ja ooperisolist Maimu Krinal.

Maimu Krinal  sündis 19. detsembril 1926 Tamsalus, lõpetas 1944. aastal Tallinna tütarlaste kaubanduskooli ning õppis seejärel aastatel 1948-1953 Tartu muusikakoolis.



Vanemuises töötas ta alates 1954. aastast, 1954-1967 koorilauljana ning alates 1967. aastast ooperisolisti ja draamanäitlejana.



1980. aastal omistati talle ENSV teenelise kunstniku aunimetus.



Maimu Krinal oli ka Eesti Näitlejate Liidu auliige ning Vanemuise Hõbemärgi kavaler.



Maimu Krinal oli vanemuislane selle sõna kõige paremas ja ilusamas tähenduses – artist, kes mängis end suureks nii muusikalavastustes kui ka sõnateatris.



Maimu Krinal oli kuni surmani koduteatriga tihedalt seotud, pooleli jäi roll detsembris publiku ette jõudvas I. Bergmani näidendis «Lärmab ja veiderdab».



Vanemuise teater leinab unustamatut artisti, alati päikselist ja kallist kolleegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles