Festivalile toob uudsust muusika Kaukaasiast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levon Tevanjan (vasakult teine) tuleb esinema oma ansambliga.
Levon Tevanjan (vasakult teine) tuleb esinema oma ansambliga. Foto: FA Concerto

Rahvusvaheline vanamuusikafestival «Orient et Occident» tuleb alates tänasest Tartus kuulajate ette juba 14. korda, kuid alles nüüd on kavas muusikat ka Euroopa ja Aasia piirimailt Kaukaasiast.


Mägede poegade muusikaga saab loengutes ja kontsertidel tutvuda homme ja pühapäeval.



Laupäeval annab laulja ja laulupedagoog Raul Naroušvili koos Peterburi ansambliga Russki Lad kontserdi Jaani kirikus. «Kavast ei puudu ka varajane vene kirikulaul, samuti on võimalik kuulda vene vaimulikke rahvalaule,» märkis festivali kunstiline juht Raho Langsepp.



Armeenia muusikat varasest kirikulaulust mitmesuguse rahvamuusikani esitab pühapäeval Tartu Ülikooli aulas rahvusvahelise kuulsusega virtuoosne puhkpillide mängija Levon Tevanjan koos oma ansambliga.



Festivalil esitavad Tartu Ülikooli aulas, Jaani kirikus ja Veski villas (Veski 6) täna, homme ja pühapäeval hommiku- ja õhtumaade muusikat oma ala tipud ka Palestiinast ja Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles