Töötute read harvenevad visalt

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

September täiendas Tartumaal töötute ridu küll sadade uute inimestega, kuid võrreldes eelnevate kuudega tuli juurde ka vabu töökohti.


Läinud kuu viimasel päeval oli Tartumaal end töötuks registreerinud 6638 naist ja meest.



Suurematest koondamistest läinud kuul Tartus ja Tartumaal tegutsevad ettevõtted teada ei andnud. Küll aga teatati töötukassa Tartumaa osakonnale oktoobri alguspäevadel, et Ülenurmel mööblit tegev Aini Mööbel OÜ koondab lähiajal viis-kuus töötajat.



Krediidiinfo andmeil võlgnes Aini Mööbel eilse seisuga maksu- ja tolliametile koos intressidega 264 610 krooni.



Septembrit aasta varasemate kuudega võrreldes märkis töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli, et lõppenud kuul oli tavalisest enam tööpakkumisi ja uue töökoha saanuid. Välismaised tööpakkujad, kes on peamiselt pärit Soomest, otsivad siit meditsiinitöötajaid. Põhjanaabrid vajavad arste, meditsiiniõdesid ja hooldajaid.



Ka soovivad välismaised tööandjad siit palgata üsna palju lihttöölisi. Tööd pakutakse ka eelneva töökogemuse ja väljaõppeta inimestele, kuid töö saamise eelduseks peetakse keeleoskust.



Jane Väli märkis, et töötukassast koolitusi küsides ei arvesta inimesed sageli Tartu linna ja maakonna tööturu hetkevajadusega. «Paljud tahavad minna koolitusele, mille alal ei pruugi maakonnas tööpakkumisi ollagi,» rääkis ta. Töötukassa lähtub koolitusi pakkudes aga eelkõige piirkondliku tööturu vajadustest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles