Maanteemuuseumi hääletajakindad valiti parimateks muuseumimeeneteks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima muuseumimeene auhinna EMMA saanud maanteemuuseumi hääletajakindad.
Parima muuseumimeene auhinna EMMA saanud maanteemuuseumi hääletajakindad. Foto: Maanteemuuseum

Septembri lõpus Narvas peetud Eesti muuseumite festivalil pärjati ka parimad muuseumimeened ehk EMMAd. Peapreemiaid anti välja kaks: Eesti Tervishoiumuuseumile seljapesuharja ja Eesti Maanteemuuseumile hääletajakinda eest.


Põlvamaal asuva maanteemuuseumi hääletajakinnas kujutab endast erksavärvilist vihma-, lume- ja rahekindlat käpikut, mille saab tõmmata käe otsa. Samuti on kindale kantud suures kirjas sõnum, mis peaks aitama paremini auto peale pääseda.



Muuseumi turundusjuhi Hille Lillemägi kinnitusel eelistavad paljud inimesed kas siis ökoloogilist mõtteviisi või siis masu silmas pidades liikuda teedel pöidlaküüti kasutades. Just nendele valmistas maanteemuuseum ka spetsiaalsed abivahendid - hääletajakindad - mis teevad hääletamise lihtsamaks.



«Eriti soovitame neid tudengitele, kes hääletavad Tartust Tallinnasse ja vastupidi.» Nende jaoks on loodud kinnas, mille ühele küljele on trükitud «Tallinn» ning teisele küljele «Tartu».



Sõdurpoistele sobiv variant on «Tahan koju». «Loodetavasti ei lähe kellelgi vaja kindaid kirjaga «Olen hädas» või «Auto katki», aga kindlasti võiks need kuuluda auto turvavarustuse hulka,» leidis Lillemägi.



Hääletajakindaid müüb maanteemuuseum oma poes. Koos kindaga kuulub lisavarustusse ka maanteemuuseumi logoga pehme helkur.



Muuseumimeene konkursile esitasid 33 muuseumi ligi 70 meenet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles