Tudengiteater ühendab oma lavastused läbilõikesse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildistatud laupäeval, 26. septembril 2009.
Tartu Üliõpilasteatri kümnendaks aastapäevaks valmistatakse ette galaetendust (pildil lavastaja Kalev Kudu (paremalt), Anne Roovere ja Martin Liira).
Pildistatud laupäeval, 26. septembril 2009. Tartu Üliõpilasteatri kümnendaks aastapäevaks valmistatakse ette galaetendust (pildil lavastaja Kalev Kudu (paremalt), Anne Roovere ja Martin Liira). Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartust kui teatrilinnast on Tartu Üliõpilasteater (TÜT) viinud teateid mitmele poole maailmas õige mitmel korral varemgi. Eile saabusid 11-liikmeline trupp ja TÜTi kunstiline juht Kalev Kudu tagasi Valgevene pealinnast Minskist.


Oma kümnendat aastapäeva tähistama asunud teater osales Kudu andmetel juba kolmandat korda rahvusvahelisel üliõpilasteatrite festivalil Teatralny Koufar. Seekord oli kaasas «Naljad armastusest», mille lavastas Tartus mullu detsembris Valgevene ülikooli teatri kunstiline juht Sergei Turban.



Kuidas saavad publiku ees hakkama valgevene tudengid, saab vaadata 8. oktoobril Tartus Genialistide klubis. Lavale tuleb Minskis mullu sügisel Kudu lavastatud «Jelisaveta Bam».



See etendus kuulub TÜTi juubeliürituste hulka. Ka näitus, foto- ja filmiprogramm, ettekanded, galaetendus, kontsert ja muudki on Genklubis eeloleval kolmapäeval ja neljapäeval.



Galaetenduses «Sõbrad, me oleme kõik koos, hurraaa!» osaleb 31 praegust ja endist üliõpilasnäitlejat, et anda läbilõige peaaegu kõikidest TÜTi senistest lavastustest.



Täpselt nädala pärast asub tudengitrupp teele Kolumbiasse, kaasas uusim lavastus «Vabadus või surm. Nestor Mahno võitlus». Esietendus on kavas anda üliõpilaslinnas Manizaleses 15. oktoobril.



Esimene avalik etendus Tartu Üliõpilasteatri nime all oli veebisaidi www.ut.ee/teater/ andmetel 9. oktoobril 1999. Antti Salo näidendis «Kullervo» osales Sõbramajas (praegune Üliõpilasmaja) tudengitest näitlejate kõrval lavastaja Kudu üminate ja trummiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles