Playtech hõivab Plaskut

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Olavi Korhonen
Playtech 
Estonia juht
Juha Olavi Korhonen Playtech Estonia juht Foto: TPM

Online-mängude tootja Playtech koondab oma seni nii Plaskus kui Laias tänavas asunud kontorid kokku Plaskusse ja hõivab nõnda 13 põhikorrusega hoones juba 11 korrust.


Veel tänavu aprillis oli Play-techi käes osaliselt või tervenisti üheksa Plasku korrust. Playtech Estonia juhi Juha Olavi Korhoneni kinnitusel oli Playtech Tartus varemgi vaid Plaskus, kuid laienes 2008. aastal Laia tänavasse.



Et Plaskust on lahkunud mitu senist rentnikku, kasutas Playtech võimalust rentida seal ruumi juurde ja koondus taas ühte majja.



Juurde ja vähemaks


Korhonen kinnitas, et ettevõte on tänavu ümberkorralduste tõttu nii töökohti kaotanud kui ka juurde tekitanud. «Playtech Estonia kasvab ka sel aastal kümnete inimeste võrra,» teatas Kor-honen. 



Ettevõte on loonud uusi üksusi ning teisalt ka mõnest tegevusest loobunud ning otsib Korhoneni kinnitusel praegugi uusi töötajaid. «Kuigi oleme Eesti kontorist üksikuid töökohti kaotanud, ei teinud me seda majanduslanguse survel,» lisas ta.



Playtechi Tartu ja Tallinna kontorites töötab praegu Korhoneni kinnitusel 440 inimese ringis, neist ligi 360 Tartus. Kevadel ütles Korho­nen Tartu Postimehele, et Tartus töötab üle 350 inimese, sellele lisaks 60 inimest Tallinnas tütarfirmas Video­bet. Niisiis on Tartu töötajate hulk jäänud peaaegu samaks.



Kasum kasvas


Playtechi grupi tänavuse esimese poolaasta kogutulu oli 66,9 miljonit eurot (1,04 mld krooni) ja puhaskasum 43 miljonit eurot (671 mln krooni). Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas kogutulu kümnendiku võrra ja kasum 19 protsendi jagu.



Korhonen ütles, et Playtechi esimese poolaasta tulemused teevad rõõmu. «Kasv oli tugev,» lausus ta. «Täiustasime oma portfelli mitme uue toote võrra ja arendasime edasi ka olemasolevaid mängulahendusi. Võitsime juurde uusi kliente.»



Playtechi põhilised kliendid on internetikasiinode pidajad, kelle kundedeks omakorda on mängijad. Korho­neni hinnangul ei ole globaalne majanduskriis inimeste mänguharjumusi oluliselt muutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles