Miks tuleb lepingu lõppedes prügikonteineri äraviimise eest maksta tasu?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri alguses alustab Ragn-Sells korraldatud jäätmevedu Ihastes, Annelinnas, kesklinnas, Karlovas, Supilinnas, Tähtveres ja Veerikul. Sellega seoses on Veolia saatnud oma senistele klientidele neis piirkonnis teate, et kui nad ei soovi Veoliale kuuluvaid rendikonteinereid ära osta, tuleb neil maksta konteineri äraviimise eest sõltuvalt kasti suurusest 120 kuni 254 krooni. Lugesin üht kehtivat lepingut, seal pole teisaldustasust räägitud. Kas sellise tasu küsimisel on üldse alust?


Vastab ASi Veolia Keskkonnateenused lõunaregiooni juhataja Kalle Voogla:

Vanad SAB-aegsed lepingud on sellised, et nende järgi on kliendil võimalik konteiner ka ise ära tuua. Meie põhimõte oli, et anname kliendile võimaluse kast välja osta, et mitte tekitada asjatuid kulusid ühele või teisele poolele.

Teisaldustasuga on siis asi lihtne: kas viid prügikasti ise ära või tuleb sellele järele Veolia auto ja tuleb teenuse eest maksta?


Jah. Transport on ju kulu.  Analoogselt, kui konteinerid paigaldati, võtsime paigaldustasu, aga kui klient tuli konteinerile ise järele, siis me raha ei küsinud. Tavaloogika.

Teisaldustasu pole vältimatu?


Ei ole. Samas arvan, et hinnad, mida konteinerite väljaostmisel küsime, on soodsad. Need müüakse sisuliselt jääkväärtusega.

Ega ole olnud juttu Ragn-Sellsiga, ehk tahab Ragn-Sells Veolia rendikonteinerid ära osta? Nii oleks probleem lihtsalt lahendatud.


Sel teemal on olnud juttu, aga lõplikke seisukohti pole. Kokkulepet, et Ragn-Sells kõik konteinerid ära ostab, ei ole.

Ega ole enam probleemi, et ühe firma prügiautodesse ei saa teise firma konteinereid tühjendada, sest need pole standardsed?


Ei. Ebastandardsed nõukogudeaegsed konteinerid võtsime kasutusest maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles