Pirnid sulle, papp mulle

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Mõmmiku lasteaia lapsed teavad täpselt, et kõik juurviljad peavad üles võetud olema mihklipäevaks. Natuke keerulisem on meelde tuletada mitmendal kuupäeval ja mis kuus see mihklipäev täpselt on, aga väikse kasvatajatepoolse abiga saadakse ka sellest sujuvalt üle.


Eilne päev oli lasteaias suur pidu ja pillerkaar. Hommikul joosti ja hüpati võidu, õhtupoolikul kõnniti ümber maja uhkes rongkäigus, lehvitati kastanilehtede ja ergutustuttidega. Lisaks lauldi tähtsal päeval külla tulnud Mihklile ja tantsiti Sügisele.



Ja mis kõige tähtsam – peeti laata! Laudu oli pärislaatadega võrreldes küll vähevõitu ja kauplejad tavapärastest lühemad, aga valik see-eest rikkalik.



Pappraha eest võis värvikirevatelt lettidelt osta kurke, kaalikaid, tomateid, mandleid, moosi ja loomulikult pirne-õunu. Ning nagu korralikele laadalistele kohane, olid kõik ostjad varustatud turukorviga, kuhu oma kraam sisse pista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles