Avaturniir häirekella lööma ei pannud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev. Taamal Andres Toobal.
Tartu Pere Leiva peatreener Rainer Vassiljev. Taamal Andres Toobal. Foto: Margus Ansu

«Viimases mängus Pärnu vastu ootasin paremat esitust, aga kokkuvõttes ei ole hullu midagi,» võttis Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskonna mänedžer Martin Jürgenson kokku nädalavahetusel peetud kontrollturniiri.


«Saime näha, mida keegi oskab,» kommenteeris Jürgenson. «Turniirigraafik oli tihe, teisel päeval võis mehi juba väsimus kimbutada,» sõnas ta. «Häirekella pole põhjust lüüa, lihtsalt ootused olid kõrgemad.»

Turniiri esimese päeva läbisid võidukalt Pere Leib ja Pärnu VK. Esimeseks tõusis Pärnu, kes võitudega 2:1 ja 3:0 teenis 5 punkti. Tartu võitis mõlemad kohtumised 2:1, mis andis tabelisse 4 silma.

Kolmas koht kuulus Riiale ja neljas TTÜ meeskonnale vastavalt 2 ja 1 punktiga.

Põrumine teisel päeval


Turniiri teisel päeval võitis TTÜ mõnevõrra üllatavalt kindlalt SK Riga meeskonna 3:0.
Päeva teine kohtumine, Pere Leib vs Pärnu VK, oli turniiri tugevaim mäng. Pere Leib murdis pärnakad esimese geimi lõpus, kuid edasi dikteerisid kohtumist suvepealinna pallurid. Võit Pärnule 2:1.

Tartlaste alistamisega  tagas Pärnu ka turniiri üldvõidu 7 punktiga. Tartu sai 5, TTÜ 4 ja SK Riga 2 punkti.

Tartlaste peatreeneri Rainer Vassiljevi sõnul täitis turniir oma eesmärgi, nüüd on teada, mille kallal tööd edasi teha. 

«Meestes on sisu olemas, nüüd on vaja panna võistkond ühte jalga käima. Eelmisel hooajal klappis kõik juba esimestest mängudest, tänavu on teistmoodi. Saame ainult paremaks minna,» ütles ta.

«Võistkond on emotsionaalselt täitsa OK,» kinnitas Vassiljev, «lõunamaa meeste lisandumisega on entusiasmi juurde tulnud.»

Lihvimist jätkub


Peatreeneri hinnangul mänguliselt veel võistkond päris valmis ei ole, ent turniir näitas, mida tuleb edasi teha. «Lihvimist tahavad kõik kohad,» ütles Rainer Vassiljev, «eelmise aastaga võrreldes eriti ründajate ja sidemängija koostöö.»

Peatreeneri sõnul ei ole võistkonnaga viimasena liitunud venezuelalane Enderwin Herrera veel füüsiliselt väga heas vormis.«Kuna ta pole pikk mees, peab tema füüsiline vorm olema sellevõrra parem,» lisas Vassiljev, «ka Herrera mängustiil on teistsugune.»

«Baiano oli viimases mängus kahvatum, aga esimese päeva rünnakutega olen rahul,» iseloomustas peatreener Pere Leiva teist võõrleegionäri.

Kõigi testturniiril osalejatega lähevad tartlased vastakuti ka Schenkeri liigas. «Pärnu mäng on kõige paremat nägu. Riialasi ei tohi kunagi alahinnata. TTÜ-lt oleks oodanud paremat esitust, aga eks kõik võtab aega,» võttis Vassiljev vastaste potentsiaali kokku. 

Premium 7 Cup 2009
• Tartu Pere Leib – TTÜ  2:1 (17, 18, -18)
• Pärnu VK – SK Riga 2:1 (15, -17, 19)
• TTÜ – Pärnu VK 0:3 (-18, -23, -16)
• Tartu Pere Leib – SK Riga  2:1 (21, -19, 20)
• SK Riga – TTÜ 0:3 (-20, -19, -20)
• Pärnu – Tartu Pere Leib 2:1 (-22, 12, 22)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles