Tartu Ülikool annab naistekliiniku sotsiaalteaduskonnale ja loobub senisest majast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vana naistekliinik Toomemäel, kuhu Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskond tahab kolida esimesel võimalusel. Vana maja jääb dekaani sõnul üle.
Tartu vana naistekliinik Toomemäel, kuhu Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskond tahab kolida esimesel võimalusel. Vana maja jääb dekaani sõnul üle. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärast seda, kui Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskond on kolinud oma praegusest majast Tiigi tänaval Toomemäel asuvasse endisesse naistekliinikusse, jääb Tiigi 78 maja tühjaks. Sotsiaalteaduskonna dekaani Jaanus Harro sõnul ei ole ülikoolil pikemas perspektiivis seda maja tarvis.


Ümberkolimiseks oli sotsiaalteadlastel kaks põhjust - esiteks pole praegune maja õppehooneks ehitatud, teiseks soovitakse olla ülikooli teistele keskustele lähemal, vahendas

Err uudised

Aktuaalset kaamerat.



Ülikoolil finantsjuht Taimo Saan kinnitab, et ehkki ümberehitamise lõplik hind selgub hankel, on Tartu Ülikool arvestanud, et tarvis läheb veel teist sama palju kui on juba praeguseks selle hoone ostmisele ja projekteerimisele kulunud, ehk umbes 50 miljonit krooni.



Tartu Ülikoolil on praegu pinda 12 Olümpia hotelli jagu, kuid sellest on kasutama umbes 5000 ruutmeetrit. Üks tõsisemaid küsimusi on, mis sisu anda vanale anatoomikumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles