Miks peaks Tartus valima Noorte, Tööealiste ja Erivajadustega Inimeste Valimisliitu Eesti Meile Kõigile?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Preiman
Noorte, tööealiste ja erivajadustega inimeste valimisliit Eesti Meile Kõigile
Kalju Preiman Noorte, tööealiste ja erivajadustega inimeste valimisliit Eesti Meile Kõigile Foto: TPM

Tartu neljast valimisliidust tahtis sellele küsimusele vastata kaks – avaldame need täna ja ühtlasi lõpetame sellele küsimusele vastuste avaldamise.


Rohkem uusi ideid

Kalju Preiman
Noorte, tööealiste ja erivajadustega inimeste valimisliit Eesti Meile Kõigile


Meie märksõnad: sotsiaalmajanduslik heaolu, kõrvalseisja toetamine, tugeva kodanikuühiskonna loomine, poliitiline eetilisus ja tolerantsus. Tagame valija soovidele tugineva linnavõimu.

Seni on suudetud ärihuvid ja partei nomenklatuuri eesmärgid väga hästi siduda, kuid unustatud töötegija, linna kodanik, valija. Valija soovide eiramise tõttu on kujunenud nõrk kogukond, keda iseloomustab tülpimus ja ükskõiksus ühiskonnas toimuva suhtes, sest midagi muuta ei saa.   

Erakondade poliitiline kultuuritus ja eetikavastane fantaasiamaailm erineb tegelikkusest, unistuste ja argielu piirid on segi aetud.

Linnavolikogu nõrk kontroll linnavalitsuse üle soodustab parteimaffia süvenemist. Maksumaksja raha loobitakse tuulde ja poliitikute taskutesse. Abilinnapeade palgaks kulub aastas 3,3 miljonit krooni, päevapalk 2652 krooni. Ülemakstud linnapea palga võiks maksta hoopis sajale koolilapsele koolitoetuseks. 
 
Linna juhitakse 52 juhataja nime kandva isikuga, raamatupidamise osakondi on viis.

Lapsevaenulikku suhtumist näitavad realiseerimata lasteaiaprojektid.

Tasakaalustatud areng  

Oleme eelkõige mõtlejad, uute ideede  genereerijad, pakume laiahaardelisi ja loomingulisi lahendusi. Kohaliku elu paremaks korraldamiseks viime volikogu avalikud aruteluõhtud linnaosadesse. Kodanikul peab olema õigus osaleda otsustusprotsessides.

Sotsiaalkriisist väljumiseks moodustame Tartu linna tööbörsi. Toetame alustavat ettevõtet 5000 krooniga ühekordse toetusena. Kindlustame väikeettevõtjate osaluse linna projektides. Korraldame eraldi vähempakkumisi väikeettevõtlusele.

Linna tulevikuvisiooni arvestades loome volikogu koosseisu energia ja majanduse komisjoni. Komisjoni üks ülesandeid on monopoolsete ettevõtete hinnatõusu põhjendatuse kontroll, korteriühistute ja kodaniku maksukoormuse kasvu pidurdamine.

Volikogus vaatame kindlasti üle kõrgete linnaametnike palgamäärad. Abilinnapea ametikoht kaotatakse, linnavalitsus muutub osakonnapõhiseks tugeva rahandusosakonna toel.

Linnapeakandidaadi toetamisel arvestame kodanike arvamust, olgu see rahvaküsitlus või internetipõhine küsitlus.

Aitame kaasa Tartu ühistranspordi keskuse loomisele raudteejaamas.
Linnakodanik vajab tõhusalt korraldatud linnatransporti. Linnatranspordi arengul on tähtis mitmekesisus – erinevad bussid ja ettevõtjad. Seitsmekroonine bussipilet on reaalsus, mitte unenägu.

Jalgrattateede võrgustiku loomine on hädavajalik, oma koht on seal rattapolitseinikel, rattakulleril või rattataksol.

Sotsiaalmajandusliku elu efektiivseks korraldamiseks teeme aktiivset koostööd riigivõimu teostajatega ja seadusloome algatajatega, et ära hoida edasine maksukoormuse kasv. Raha ei ole Eestist kuhugi kadunud, seda lihtsalt jagatakse ebavõrdselt.

Kõrvalseisja toetamine

Toetame ristiisa ja ristiema programmi orbude ja vanemlike hoolitsusteta jäänud laste hüveks. Sotsiaalse kriisi leevendamiseks annetame kümme jalgratast töötute vanemate lastega perekonnale – üks jalgratas perekonna kohta.

Majanduse jaluletõusu ajaks kolmest kuni viie aastani anname tasuta kasutada põllu- ja metsamaad, eelistatud on  lasterohked, töötud ja erivajadustega inimesed, eeskätt perekonnad, kel puudub võimalus aktiivseks puhkuseks väljaspool linna ning aed- ja puuvilja kasvatamiseks tagamaks hingeline heaolu ja lastele vitamiinirikas toit. Abi on planeeritud kuni kolmekümnele perekonnale.

Kõlbeliselt peame tähtsaks eelkõige seaduskuulekust.   

Volikogus esitame järelepärimise endise linnapea  ebaselgete tehingute kohta linna rahadega. Elamise soov ei tohi olla suurem kui elu ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles