Tartumaal kirjutatud «Gulagi arhipelaagi» autorit meenutab näitus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Solženitsõn
Aleksandr Solženitsõn Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Sel aastal täitub Nobeli kirjanduspreemia laureaadi Aleksandr Solženitsõni sünnist 90 aastat. Reedel avab Eesti Kirjandusmuuseum Tartus sel puhul näituse.


Nobeli kirjanduspreemia laureaat Aleksandr Solženitsõn kirjutas oma suurteose «Gulagi arhipelaag» Tartumaal Vasula külas Kopli-Märdi talus aastatel 1965-1966, edastas kirjandusmuuseum. Näitus põhineb kultuuriajakirja «Võšgorod» samanimelises püsirubriigis ilmunud materjalidel.



Represseeritute isiklikest arhiividest on kogutud originaalfotosid, kirju ja dokumente. Väljapanekus on esindatud ka Solženitsõni eesti keelde tõlgitud teosed, käsikirjade koopiad, fotod, kirjad ja muud mälestusesemed.



Näituse on koostanud ajakirja «Võšgorod» peatoimetaja, Eesti kultuurikeskuse «Russkaja Entsiklopedija» direktor Ljudmila Gluškovskaja koostöös projekti kuraatori Natalja Likvintsevaga Moskva fondiraamatukogust.



Näitust on toetanud kultuuriministeerium. Selle avamisel kell 16 kõneleb Peeter Olesk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles