Krõbe hind kipub peletama pelmeeniisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venepärases trahteris Kalinka on lisaks punase, sinise ja kul­lakarva interjöörile ka piisavalt liikumisruumi.
Venepärases trahteris Kalinka on lisaks punase, sinise ja kul­lakarva interjöörile ka piisavalt liikumisruumi. Foto: Sille Annuk

Lenini-nimelise kolhoosi praad, pelmeenid metsaseenekastmega ja muud venepärased toidud vene muusika saatel – see on trahter Kalinka.


Venepäraseid toite on eestlased valmistanud ja heal meelel maitsnud pikka aega – eks ole seda soosinud aeg ja ajalugugi.



Seega midagi väga eksootilist vene restorani minnes pole mõtet oodata, sest naaberrahva söögiharjumused on meie omadega väga sarnased. Aga ega siis alati peagi kõhutäit otsima idamaistest toidukohtadest, kus peale terava maitseelamuse saab algaja pulkadega sööja ka oma osavust proovile panna.



Rasputini asemel Kalinka


Nii saigi mindud Ülikooli 10 asuvasse vene trahterisse Kalinka, mis tartlastele ka varasematel aastatel vene köögipoolist pakkunud, siis küll Rasputini nime all.


Üldjuhul püütakse rahvusrestorane ka temaatiliselt sisustada, siin on aga üle lävepaku astudes esmamulje, et oled sattunud hoopiski vesternides nähtud Mehhiko trahterisse, kus kärtspunane ja erkroheline värv pisut ehmatavad.



Teisel korrusel hakkab silma ka venepärast hõngu: sinise-beežikarva ruumi on lisatud kuldseid detaile nii samovaride kui ka pildiraamide kaudu.



Meeldivaks üllatuseks on mustrilised lauanõud kahvlite-nugadeni välja. Nii on näha, et interjööriga on siiski pingutatud, kui õnnestunult, otsustagu külastajad juba ise.



Siinkirjutajale mõjusid toidukohas soosivalt nii avar ruum kui ka see, et kõlas vene muusika, mitte diskotümps.



Teeninduse üle oleks samuti patt viriseda, sest särtsakas venelanna oli tähelepanelik ja abivalmis.



Kordagi ei tekkinud tunnet, et sa oled tüütu klient, kellega ettekandja on oma ametivaliku tõttu sunnitud viisakalt suhtlema.



Toiduvalikul said otsustavaks nii huvitavad nimed kui ka tõsiasi, et kui ikka midagi väga eksootilist silma ei hakka, siis võiks juba kindla peale välja minna.



Lenini-nimelise kolhoosi praad (150 kr) koosnes maitsestatud ahjukartulitest, metsaseenekastmest, peekoniga kaetud mahlasest lihast ja erinevatest salatitest.


Tuleb tunnistada, et nii maitsvat liha pole pikka aega söönudki.



Proovitud sai ka pelmeene metsaseenekastmega (65 kr), kus oli kasutatud ilmselgelt värsket liha. Poldud üritatud peita liha kehva kvaliteeti maitseainete kuritarvitamisega, mida poepelmeenide puhul võib tihti kahtlustada.



Vesised vareenikud


Suureks pettumuseks osutusid aga magustoidu nimekirjas olnud vareenikud, sest magusroa tarvis oli nii taigen kui ka kohupiim liiga maitsetu.



Kohupiimagi oleks võinud rohkem olla, sest suus jäi domineerima pooltoore taigna maitse.



Häiris seegi, et nn magusad pelmeenid hulpisid taldrikul liigses vees, mistõttu ka pealeraputatud tuhksuhkur roale suurt magusust ei lisanud.



Kokkuvõttes: söök on söödav. Kui aga võrrelda hinna, kvaliteedi ja kvantiteedi suhet, siis praeguses olukorras on Kalinkas pakutavad toidud liiga krõbeda hinnaga.



Trahter Kalinka


(Ülikooli 10, Tartu)


Hinnatud kümnepallisüsteemis


• Miljöö 6


• Teenindus 7


• Toit 5


• Hind 3


Keskmine: 5,25


Toidukohtade paremik


Rehepapp    8


Žen-Žen    7,75


Dorpat    7,25


Kapriis    7,25


Tokyo sushibaar     7,25


Cafe Truffe    7


Gläm     6,75


Istanbul     5,5


Kohtumaja kohvik     5


Black Pepper Grill     4,75

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles