Presidendi vastuvõtt vabariigi aastapäeval toimub taas Tartus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt Tartus 2007. aastal.
Presidendi vastuvõtt Tartus 2007. aastal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Vabariigi 92. aastapäeva kontsert ning president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese vastuvõtt 24. veebruaril 2010 toimuvad Tartus, Vanemuise teatri- ja kontserdimajas.

Järgmisel aastal möödub 140 aastat suvest 1870, kui Vanemuise Selts pani sealsamas Tartus eestikeelse etendusega «Saaremaa onupoeg» aluse Eesti rahvusliku teatri  sünnile. 

Seda silmas pidades tegid Vanemuise teater ja Tartu linn president Ilvesele ettepaneku korraldada järgmise aasta vabariigi aastapäeva kontsert ja vastuvõtt Tartus ning riigipea nõustus sellega.

«Ja mõistagi on oluline ikka ja jälle meelde tuletada - Eesti ei ole ainult Tallinn. Eesti on kõikjal, kus elavad meie inimesed. Eesti sünnipäev on meie kõigi pidu ning mul on hea meel, kui seda saab erinevates kohtades inimestele võimalikult lähedale viia: nii nagu see on viimastel aastatel toimunud Tartus, Pärnus, Narvas, Jõhvis,» ütles president Ilves.

2011. aastal toimuvad Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kontsert ning riigipea vastuvõtt Tallinnas, Euroopa kultuuripealinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles