Valmis uus veebipõhine taimede andmebaas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eFloora veebilehekülg.
Eesti eFloora veebilehekülg. Foto: www.ut.ee/ial5/keytonature/est/

Kolme ülikooli koostöös valmis loodusharidusliku projekti KeyToNature raames interaktiivne töövahend Eesti eFloora, mis sisaldab ligi 1100 Eesti taimeliiki koos kirjelduste ning piltidega.

Eesti eFloora on sobiv kasutamiseks kooliõpilastele, üliõpilastele ja kõigile loodushuvilistele, kes sooviksid teada saada, millised taimed kasvavad meie metsades, niitudel või soodes.

Määraja sisaldab ligi 1100 taimeliiki Eestis registreeritud enam kui 1500 liigist. Puude ja põõsaste osas käsitletakse kodumaiste ja naturaliseerunud liikide kõrval ka parkides ja aedades sagedamini kasvatatavaid võõrpuuliike.

Käesolevast määrajast on välja jäänud mõnede taimeperekondade sellised liigid, mille süstemaatiline käsitlus on vaieldav ning taksonid raskesti eristatavad ka spetsialistide jaoks, ning ka mõned väga haruldased liigid.

Tegemist ei ole mitte ainult taimede määrajaga, vaid multifunktsionaalse töövahendiga, mille abil on võimalik näiteks ise koostada uus määraja või täiendada oma andmete ja piltidega liikide infolehti.

Eesti eFloora valmis Trieste Ülikooli (Itaalia), Tartu Ülikooli ning Eesti Maaülikooli koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles