Ukraina suursaadik huvitub koostööst Setumaaga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval külastas Setumaad värskelt ametisse määratud Ukraina suursaadik Eestis Pavlo Kiriakov, kes leidis, et Setumaal ja Ukrainal on palju ühiseid jooni kultuuri- ja majandusvallas.


Suursaadik tutvus Meremäe vallas Obinitsa Seto Muuseumitarõga ning osales Mikitamäe vallas Laossina külas Väiko-Maarjapäeva kirmasel, edastas Setomaa Valdade Liit.



Obinitsa Seto Muuseumitares toimunud vestlusringis leiti, et Setumaad ja Ukrainat seob kasvõi pärandkultuuri väärtustamine.



Meremäe vallavanem Peeter Sibul ja Setomaa Valdade Liidu kultuurinõunik Aare Hõrn tegid Kiriakovile ettepaneku kestvate sõprussidemete sõlmimiseks kultuuri- ja hariduse valdkonnas. Suursaadik tegi ettepaneku lähiajal uuesti kohtuda ning arutada võimalikku koostööd konkreetselt, ühe võimalusena nägi ta Meremäe ja mõne Ukraina kooli vahel sõprussidemete arendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles