Pooled akadeemiku-kandidaadid õpetavad Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Teaduste Akadeemia registreeris mais välja kuulutatud kolme akadeemiku valimisele saabunud esildiste alusel 16 kandidaati, kelle seast akadeemia üldkogu valib detsembris uued akadeemikud.

Loodus ja meditsiin

Loodusteaduste ja meditsiini ala akadeemikuks kandideerivad Eesti käitumis- ja terviseteaduste keskuse juhataja ja Tartu Ülikooli psühhofüsioloogia professor Jaanus Harro, Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli molekulaartehnoloogia professor Mati Karelson, Tartu Ülikooli botaanika- ja ökoloogiainstituudi taimeökoloogia professor Martin Zobel ning Tartu Ülikooli füsioloogiainstituudi juhataja ja füsioloogiaprofessor Eero Vasar.

Tehnikateadused

Tehnika- ja informaatikateaduste ala akadeemikuks kandideerivad Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli andmeturbe- ja krüptoloogiaprofessor Ahto Buldas, Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor ja materjalitehnika instituudi metallide tehnoloogia professor Jakob Kübarsepp ning Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu direktori kohusetäitja, Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi biotehnoloogia professor Andres Metspalu.

Lisaks on kandidaadid Tallinna Tehnikaülikooli elektroonikainstituudi mõõteelektroonika professor Mart Min, keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi vanemteadur Ago Samoson, küberneetikainstituudi vanemteadur ja rannikutehnika professor Tarmo Soomere, küberneetikainstituudi vanemteadur ja programmeerimiskeelte semantika professor Tarmo Uustalu ning füüsikalise keemia õppetooli juhataja ja professor Andres Öpik.

Humanitaarteadused

Humanitaarteaduste ala akadeemikuks kandideerivad Tartu Ülikooli psühholoogiaosakonna juhataja ja eksperimentaalpsühholoogia professor Jüri Allik, Tallinna Ülikooli ajalooinstituudi vanemteadur Toomas Karjahärm, Tartu Ülikooli kirjanduse ja rahvaluule osakonna maailmakirjanduse professor Jüri Talvet ning Teaduste Akadeemia Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse direktor Jaan Undusk. (BNS)

Kas teate

Akadeemik

• Akadeemikuks valitakse Eesti kodanikust teadlane, kellel on silmapaistvaid saavutusi uurimistöös ja kes on märkimisväärselt arendanud oma valdkonna teadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles