Kool kerkib laste soovidele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammeri kooli ehitava firma Nordecon Ehitus projektijuht Jaano Tootsi (vasakul) ja Kammeri kooli direktor Peep Puusepp lubasid eile lõuna ajal kõigil midagi panna koolimaja nurgakivisse valatavasse silindrisse. Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas poetas sinna mündi.
Kammeri kooli ehitava firma Nordecon Ehitus projektijuht Jaano Tootsi (vasakul) ja Kammeri kooli direktor Peep Puusepp lubasid eile lõuna ajal kõigil midagi panna koolimaja nurgakivisse valatavasse silindrisse. Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas poetas sinna mündi. Foto: Margus Ansu

Kammeri kooli õpilaste ja õpetajate nimekiri, münt, värske Postimees ja veel üht-teist rändas eile silindrisse, mille mitu tähtsat meest pidulikult Kammeri kooli nurgakivis  betooni valasid.


Betooni valatud silindris on muude tähtsate asjade kõrval ka Kammeri kooli õpilaste ja õpetajate soovid uuele koolimajale. «Lapsed soovivad, et uus koolimaja ei laguneks ja et siin keegi ei varastaks,» luges Kammeri kooli direktor Peep Puusepp uue koolimaja pidulikule nurgakivi panemisele tulnutele õpilaste soove ette.



Veel soovivad lapsed puhvetit, jõusaali ja lukustatavaid riidehoide. Praegu Tartus Oru tänaval endises lastepolikliinikus erivajadustega koolijütsidele tarkust jagavad Kammeri kooli õpetajad ootavad pikisilmi tänapäevast õpikeskkonda.



Unistustekool


Osa neist soovidest täitub Amhold ASi projekti järgi ehitatavas Kammeri uues koolimajas, spordihoones, tööõpetusmajas ja õpilaskodus kindlasti, usub Puusepp. «Üks mu tuttav ei uskunud seda projekti nähes, et meie unistus täitub,» rääkis direktor. «Õnneks läks teistmoodi.»



Riik peab riigikoolide eest hea seisma, kinnitas nurgakivi panema tulnud haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. «Ei saa juhtuda, et omavalitsuste koolidel on remont tehtud, aga riigikoolide õpetajad ja õpilased tunnevad end teisejärguliselt,» ütles ta.



Kool valmib suvel


Kammeri uue kooli ehitamiseks lammutati suvel vana koolimaja, tööõpetusmaja ning garaaž-ladu. Uue tööõpetusmaja seinad on püsti, käib katuse soojustamine. Kerkivad ka seni üldse puudunud spordisaali seinad. Õpilaskodus panevad ehitajad ette uusi aknaid.



Kammeri kooli ehitamist korraldava Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimees Jaak Saarniit lubas, et lisaraha eest tehakse koolile ka spordiväljak.



Kammeri uus kool valmib tuleval suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles