Kiiremini, kõrgemale, kaugemale!

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veidi enne pidulikku avamist käis jooksuraja kvaliteeti ja hüppekasti liiva pehmust proovimas Gerda Agu koos oma isa Aivoga.
Veidi enne pidulikku avamist käis jooksuraja kvaliteeti ja hüppekasti liiva pehmust proovimas Gerda Agu koos oma isa Aivoga. Foto: Margus Ansu

Järgmistel Tartu lasteaedade spordivõistlustel on Ristikheina kasvandikel teiste ees suur eelis – harjutada on nad saanud päris oma jooksurajal ja kaugushüppekastis.


Eile õhtupoolikul ametlikult ja pidulikult pere spordipäevaga avatud rajal on pikkust 30 meetrit. Täiskasvanud jooksja saab sellisel maal vaevu hoo üles, laste-aialapse aga võtab see distants päris võhmale.



Kõrvuti mahub rajal jooksma kolm last. Lasteaia juhataja Margot Fjuk arvab, et muidu kipuvad pisikesed üksteisele ette astuma, maha pandud rada aga aitab mudilastel ehk sirgemat joont hoida.



Ja rada on päris professionaalne, sest selle ehitamiseks kasutati Tamme staadionilt pärast rajakatte vahetust saadud kummimatte. Kummirada on jooksmiseks mugav ja lapsed ei saa kukkudes ka haiget.



«See on nüüd spetsiaalne võistlusjooksu rada, kus lapsed saavad võistelda, saavad startida nagu päris sportlased. See innustab lapsi ka kohapeal harjutama, treenima, et olla parem väljaspool lasteaeda,» rääkis Fjuk.



Veidi enne pidulikku avamist käis jooksuraja kvaliteeti ja hüppekasti liiva pehmust proovimas Gerda Agu koos oma isa Aivoga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles