Kaitsekolledži välisõppejõudude lapsed saavad MHGs ingliskeelset õpet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Miina Härma Gümnaasium.
Tartu Miina Härma Gümnaasium. Foto: Sille Annuk

Käesolevast kooliaastast alates on Tartu Miina Härma Gümnaasiumis võimalik alates algkoolist kuni gümnaasiumi lõpuni õppida enamikke


õppeaineid inglise keeles, mis parandab oluliselt Balti Kaitsekolledžis teenivate rahvusvaheliste instruktorite teenistustingimusi Tartus.

Kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov sõnas, et Eesti kui Balti Kaitsekolledžile vastuvõtva riigi toetuse pakkuja on rahvusvahelise personali laste haridusküsimust juba mõnda aega olulise probleemina teadvustanud ning antud küsimuse lahendamise vajadust rõhutas ka kolledži 10. aastapäeva puhul koostatud rahvusvaheline hindamisraport, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«On väga oluline, et probleem on ühe tunnustatud Tartu kooli kaasabil olulises ulatuses lahenemas ning Tartu rahvusvaheline atraktiivsus välisriikide ohvitseride õppimis- ja teenistuspaigana seeläbi suureneb,» sõnas Sakkov.

Balti Kaitsekolledžis teeniva Leedu kontingendi vanem ning kolledži kõrgema juhtimiskursuse ülem kolonel Almantas Leika sõnas, et on alanud õppeaastal rakendunud haridusvõimalustega väga rahul, kuigi päris kõiki õppeaineid veel inglise keeles õppida ei saa. «Olen kindel, et tänases seisus on meie laste hariduse seisukohalt vaadates kõvasti potentsiaali areneda kõige positiivsemas suunas,» sõnas kolonel Leika.

Miina Härma Gümnaasiumi direktor Ene Tannberg selgitas, et nii suure hulga võõrkeelsete laste koolitamine on nende kooli jaoks uus väljakutse ning pikemas perspektiivis uuritakse kindlasti ka võimalusi rahvusvahelise bakalaureuseõppe (International Baccalaureate) rakendamiseks.

«Meie õpetajatele on tegu erialases mõttes uue väljakutsega, mis samas annab ka meie õpilastele huvitava võimaluse suhelda eri kultuuridest pärinevate eakaaslastega,» lisas Tannberg. Tema sõnul on pakutakse võõrkeelsetele lastele täna enamikke õppeaineid inglise keeles, kuid mõned oskusained toimuvad siiski ka koos eestikeelsete lastega.

Tartu Miina Härma Gümnaasiumis õpib käesolevast õppeaastast kokku 15 võõrkeelset õpilast, kellest 10 pärinevad Balti Kaitsekolledži rahvusvaheliste instruktorite peredest. Eesti on Balti Kaitsekolledži asukohariik, kelle kohustuste hulka kuulub muuhulgas ka kvaliteetsete haridusvõimaluste pakkumine Balti Kaitsekolledži rahvusvaheliste instruktorite lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles