AHHAA saab uue maja ehituseks EASilt 80 miljonit krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus peaks valmima tuleva aasta lõpuks ning külalistele uksed avama 2011 kevadel.
Ahhaa keskus peaks valmima tuleva aasta lõpuks ning külalistele uksed avama 2011 kevadel. Foto: Ahhaa keskus

Teaduskeskus AHHAA uue hoone valmimises pole enam põhjust kahelda, sest eelmise nädala otsusega rahuldas  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) AHHAA rahataotluse täismahus summas 80 miljonit krooni ning juba selle nädala lõpus toimub pidulik teaduskeskuse nurgakivi panek.


Abilinnapea Karin Jaanson rõõmustas täistaotlust rahuldava otsuse üle, sest see võimaldab nüüd täie kindlusega uue hoone ehitusega edasi minna.

«Kui kevadel suutsime ehitushinda ligi veerandi võrra madalamaks kaubelda, siis nüüdne otsus annab meile täieliku kindluse, et AHHAA ka kavandatud ajaks valmis saab,» märkis Jaanson.

AHHAA juhataja Tiiu Sild kinnitas, et teaduskeskus tegeleb hoogsalt uue ekspositsioonipinna sisustamisega.

«Tahame pakkuda hoone avamisel atraktiivset uudset keskkonda õppimiseks ja vaba aja mõtestatud veetmiseks. Baltimaade esimese teaduskeskusena loodame saavutada
piiriülese tähelepanu ja muutuda tõmbekeskuseks ka laiemalt, eriti Läti, Venemaa ja Skandinaavia suunal,» tähendas Sild.

Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meetmest eraldatakse Teaduskeskus AHHAA uue hoone püstitamiseks kokku 80 000 000 krooni. Uue hoone nurgakivi paigaldamise tseremoonia toimub sellel reedel, 25. septembril kell 16.00.

Teaduskeskus AHHAA hoone valmimise tähtajaks sai 2010. aasta 31. detsember ning hoone on plaanis külastajatele avada 2011. aasta kevadel. Ehitustöid teostab AS Nordecon Ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles