Automüüjad nihutavad Tartu esindusi

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobrist saab KIAt osta või sellele garantiiremonti teha Autospirit Tartu salongis aadressil Turu 47.
Oktoobrist saab KIAt osta või sellele garantiiremonti teha Autospirit Tartu salongis aadressil Turu 47. Foto: Margus Ansu

Nihete tõttu Eesti autoäris lahkus KIA automark septembrist Ringtee 32 asuvast autosalongist ja tegi seal ruumi Hyun-daidele. Oktoobrist saab aga KIAsid osta ja hooldada vaid paarisaja meetri kaugusel.


KIAd võttis nüüd enda müüa ja hooldada Tartu Nissani ja Chevrolet` edasimüüja Auto-spirit Tartu, mille salong asub aadressil Turu 47. KIAdele on see juba teine Tartu edasimüüja vahetus sel aastal – aasta algusest lõpetas tegevuse Lõunakeskuses asunud Autoring ning KIAd läksid kõigepealt Ringteele ja nüüd siis alates oktoobrist Turu tänavale.



KIAde liikumise põhjustas omakorda Hyundaide müügi- ja hoolduskoha nihkumine Tartus. Amserv Grupp võttis Auto Forte Balticult septembrist üle sellesama KIAsid ja Peugeot´sid müünud Ringtee 32 keskuse ja kolis sinna varem aadressil Turu 28 asunud Peugeot´ ja Hyundai salongi.



Peugeot’ edasimüüjaid on niisiis Tartus senise kahe asemel üks ja KIAd pidid leidma uue edasimüüja, milleks saigi Autospirit.



Samad inimesed


Seni kuni Autospirit Tartu võtab üle KIAde garantiihoolduse, saab nende masinaid remontida endiselt aadressil Ringtee 32.



KIAde maaletooja KIA Auto juhataja Sven Litvinovi sõnul jätkavad KIAde hooldamist  Autospirit Tartus inimesed, kes varem tegelesid nende autodega ka Auto Forte Balticus ja enne seda Autoringis.



Litvinov kinnitas, et eri tootjate automarkide koondumine ühele müügipinnale on praegusel ajal paratamatu.



«Aetakse läbi kitsamates oludes. Üks maja ei majanda end ühe kaubamärgiga ära Tallinnaski, rääkimata Tartust,» lausus ta. «Aga ma arvan, et erinevate kaubamärkide esindajaid Tartus vähemaks ei jää, sest tegu on siiski Eesti mõistes väga tähtsa turuga,» lausus Lit-vinov.



Eesti automüüki seoses majanduskriisiga tabanud hoobid on seni siiski toonud endaga FIATi autode müügi lõpu Tartus.



Vähem autosid salongis


Ostjatele tähendab koondumine eelkõige seda, et üks salong tuleb jagada mitme


autotootja mudelite vahel ja seetõttu mahub kohapeale vähem masinaid, mida saab oma käega katsuda ja osta.



Sven Litvinov lisas, et ka autode hooldustöid on kriisiajal vähem ning seetõttu ei peaks hoolduspoole koondumine tooma kaasa suuri järjekordi.



Autospirit Tartu müügikonsultant Heiki Mägi ütles, et KIAde omanikel ei muutu automargi keskuse kolimisega suurt midagi, kui välja arvata see, et müük ja hooldus käib edaspidi paarsada meetrit kesklinnale lähemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles