Politsei avastas Valgas suure kanepikasvatuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kanepikasvatus.
Valga kanepikasvatus. Foto: Politsei

Lõuna prefektuuri narkopolitseinikud pidasid septembri alguses kinni Valga äärelinnas suure kanepikasvatuse rajanud 55-aastase naise, kokku leidsid ja võtsid politseinikud ära 247 kasvavat kanepitaime ning lisaks ka juba kuivamisjärgus valmistoodangut.

Lõuna prefektuuri juhtivinspektori Jarek Pavlihhini sõnul oli kanepikasvandus jagatud laiali mitmesse erinevasse kohta: osa taimi kasvas kinnipeetud naisele kuuluva elamise kasvuhoonetes ning spetsiaalselt kanepikasvanduseks kohandatud ruumis, teine osa linnaäärsel tühermaal, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kasvavatest taimedest oleks hinnanguliselt võinud saada kuni viis kilogrammi marihuaanat, mille tänavamüügihind võinuks küündida 1,5 miljoni kroonini.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Margus Lellepi sõnul oli üllatav otse kanepi kasvatamiselt tabatud naisterahva julgus sedavõrd mahukat narkoäri korraldada. Kahtlustatava poolt narkootikumide turustamiseks kasutatud võrgustikku paraku tuvastada ei õnnestunud.

Prokuröri taotlusel vahistas Tartu Maakohus kuriteos kahtlustatava kuni kuueks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles