Festival «Draama» lõppes preemiate jagamisega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil teatrifestival Draama 2009 auhind.
Pildil teatrifestival Draama 2009 auhind. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Tartusse nädalaks parimad Eesti teatrilavastused toonud festival «Draama» lõppes ööl vastu pühapäeva premeeritute väljakuulutamisega Athena kultuurikeskuses.

Teatri ja elu vahelise piiri testimise eest said preemia Jekaterina Novosjolova ja Elina Pähklimägi (Tartu Uus Teater, «Elud»), kostüümikujunduse eest Riina Degtjarenko ja helikujunduse eest Ardo Ran Varres (mõlemad Eesti Draamateater, «Lõputu kohvijoomine»).

Valguskujunduse eest sai preemia Triin Suvi, lavale jõudnud lootustandva kirjutaja näidendi eest Martin Algus (mõlemad Endla, «Janu») ning nukudisaini ja näitlejameisterlikkuse eest Eesti Nuku- ja Noorsooteater «Mängurid»).

Ansamblitöö preemia määras žürii NO 99 trupile ning naisnäitleja preemia samas trupis kultuuriministrit mänginud Marika Vaarikule («Kuidas seletada pilte surnud jänesele»).

Festivali Draama žürii andis välja ka kolme meesnäitleja preemia, mille said Argo Aadli, Indrek Ojari ja Alo Kõrve, ning lootustandva lavastaja ja näitekirjaniku preemia, mille sai Uku Uusberg (kõik neli RAAAM, «Vahepeatus»).

Samal ajal Draamaga käis Tartu esinemispaikades Balti teatrifestivali Omadraama, kus Läti ja Eesti osales kahe ning Leedu ühe lavastusega. Auhinnad andis žürii teada samuti ööl vastu pühapäeva Athena keskuses.

Omadraama preemiad said Ago Anderson näitlejatöö eest Endla «Janus», Marta Vosyliute Leedu teatri Utopia «Dekaloogi» lavakujunduse eest, Martin Algus näidendi «Janu» eest Endla teatri esituses, Marika Vaarik kultuuriministri rolli eest NO99 lavastuses «Kuidas seletada pilte surnud jänesele» ning Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo sellesama lavastuse
loomise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles