Kohus saatis naist tappa üritanud mehe pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Tartu maakohus saatis täna aastateks vangi mehe, kes üritas mullu talvel oma abikaasat surnuks pussitada.

Kohus mõistis 60-aastase Aleksandri süüdi kehalises väärkohtlemises ning tapmiskatses ja karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva nõudis kohtuvaidluste käigus Aleksandrile aasta võrra pikemat karistust, kuid jäi rahule ka kohtu määratud vangistusega.

Süüdistuse järgi pani varem kriminaalkorras karistamata Aleksandr veretöö toime mullu 1. novembril, kui tungis Elvas oma kodus purjuspäi kallale abikaasale ning pussitas naist 33 sentimeetri pikkuse teraga noaga kaks korda rindu ja seitse korda selga.

Naine pääses eluga vaid tänu sellele, et tal õnnestus purjus mehe käest nuga kätte saada ja eemale visata. Siiski sai ta mitmeid vigastusi, mis hilisema ekspertiisi järgi osutusid eluohtlikeks.

Ühtlasi selgus eeluurimisel, et Aleksandr oli oma naist ka varem rünnanud. Nii lõi ta naisele mullu septembri alguses rusikaga näkku ning tunamullu novembris üritas noaga kõhtu lüüa.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur mehele süüdistuse kehalises väärkohtlemises ja tapmiskatses, mille eest võinuks kohus määrata kuni 15-aastase vangistuse.

Aleksandr tunnistas end kohtus süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles