Noored võitlesid mängulaual elu eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Öökull noorsootöötaja Astrid Mats seletab justkui Aliase lauamängus narkootikumidega seotud sõnu Kammeri kooli sotsiaaltöötajale Pille-Riin Kaasikule (keskel rohelise kampsuniga).
MTÜ Öökull noorsootöötaja Astrid Mats seletab justkui Aliase lauamängus narkootikumidega seotud sõnu Kammeri kooli sotsiaaltöötajale Pille-Riin Kaasikule (keskel rohelise kampsuniga). Foto: Margus Ansu

«Üks jook on ka sarnase nimega, ei ole Fanta, ei ole Sprite,» seletab MTÜ Öökull noorsootöötaja Astrid Mats justkui Aliase lauamängus narkootikumidega seotud sõnu Kammeri kooli sotsiaaltöötajale Pille-Riin Kaasikule (keskel rohelise kampsuniga), kui too on täringu veeretanud ja vajalikud sammud edasi käinud. Õige vastus: kokaiin.

See ei ole lihtsalt mäng, vaid «Mäng elu eest». Sellist aidsi ja narkootikumide teemalist lauamängu esitles reedel noortekeskus Koht. «Lauamängud on valmistatud seepärast, et HIV, aids ja narkootikumide kuritarvitamine on teemad, millest pidevalt räägitakse, aga vähe teatakse,» kinnitas Tartu Ülikooli sotsioloogia magistrant ja noortekeskuse Koht vabatahtlik Mai Beilmann mängu vajalikkust. «Teadmatus võib aga saada saatuslikuks.»


Esitlusel mängiti erinevaid teadmisi ja oskusi nõudvat mängu 4 x 3,2-meetrisel ruudustikul. Teistele kohale tulnud noortekeskuste, üldhariduskoolide ja turvakodude esindajatele oli noortekeskusel Koht jagada ka 35 mängu minivarianti.


Beilmanni kinnitusel läks kogu projekt koos töötubadega maksma 76 000 krooni, seda rahastasid ühenduse Euroopa Noored Eesti büroo ja hasartmängumaksu nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles