Kruuse tahab vaksalisaaga lahendit Partsilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartu vaksalihoone ja selle kõrvale kavandatava ootepaviljoni ehituse seiskumine nõuab reisijateveo eest vastutavalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt otsustavaid samme, leiab Tartu linnapea Urmas Kruuse.


«Vaksalihoone taastamisel pole paljud kokkulepped vett pidanud, viimaseks piisaks karikas kujunes operaatorfirma Edelaraudtee keeldumine ootepaviljoni rentimisest,» selgitas ta. «Praegu on pall majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väravas, kelle vastutada on reisijateveo toimimine riigis. Näib aga, et ministeeriumi ei huvitagi rongisõitjatele inimlike tingimuste loomine.»



Linnavalitsus on tema sõnul mitu aastat pidanud kirjavahetust majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Raudtee ja Edelaraudteega, et luua Tartu vaksalis reisijatele normaalsed tingimused, ning otsustanud maksta osaühingule Elikante vaksalihoone rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks miljon krooni investeerimistoetust.



«Linn on oma tuge pakkunud ja kavatseb ka reisijate ootesaali ülalpidamisele õla alla panna, kuid me ei saa seda täielikult enda peale võtta,» ütles Kruuse. «Ka Edelaraudteega reisijateveo lepingu sõlminud ministeeriumil on oma kohustused.



Vastava märgukirja me  majandusministrile (Juhan Partsile – toim) ka saadame.»


Kruuse ei välistanud ühe võimalusena kaaluda ka ajaloolise vaksalihoone linnale ostmist. «Meie jaoks on peamine, et vaksalihoone saaga lõpeks ja reisijad saaksid normaalselt rongi oodata,» ütles linnapea.



Tartlased saavad oma arvamust vaksalihoone ostmise kohta avaldada linna kodulehel www.tartu.ee oleva küsitluse kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles