Eesti kutseõppureid tunnustati üleilmsel konkursil kõrgelt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgeima koha kutsemisterlikkuse maailmamängudelt WorldSkills tõi Eestile Tartu kutsehariduskeskuses õppiv mööblitisler Ivo Ilm.
Kõrgeima koha kutsemisterlikkuse maailmamängudelt WorldSkills tõi Eestile Tartu kutsehariduskeskuses õppiv mööblitisler Ivo Ilm. Foto: SA Innove

Septembri esimesel nädalal Calgarys aset leidnud rahvusvahelistel kutsemeisterlikkuse võistlustel WorldSkills ei pääsenud Eestlased küll pjedestaalile, ent saadi 46 riigi esindajate seas siiski kõrgeid kohti.


Eile hilisõhtul Kanadast naasnud Tartu kutsehariduskeskuse mööblitisler Ivo Ilm ning Tallinna ehituskooli lõpetanud plaatija Matis Indov saavutasid mõlemad üle 500 punkti ning neid tunnustati meisterlikkuse medalitega, vahendas sihtasutuse Innove kommunikatsiooni koordinaator Eva Ladva.



Ilma ja Indovi panusega jõudis Eesti keskmiste punktide arvestuses 26. kohale, millega edestati sellised suurriike nagu India, Ameerika Ühendriigid ja Hispaania. Riikide arvestuses sai esimese koha ning võitis kokku 23 medalit Korea.



Arvult 40. rahvusvahelised kutsevõistlused tõid kokku parimad noored oskustöölised üle maailma. Eestist osalesid võistlejad viiel alal: mööblitisler, kokk, plaatija, viimistleja ning mehhatroonikute kaheliikmeline võistkond.



Mööblitisler Ivo Ilm Tartu kutsehariduskeskusest lõpetas Eesti parimana võistluse 10. kohaga ning teenis 510 punktiga välja meisterlikkuse medali. Edukalt osales ka Tallinna ehituskooli lõpetanud plaatija Matis Indov, kes saavutas 11. koha ning sai kogutud 509 punkti eest samuti meisterlikkuse medali.



Noormehi juhendasid ja aitasid võistlusteks ette valmistuda kutseõpeajad Aivar Kolonistov Tartust ja Janek Klaamas Pärnumaa kutsehariduskeskusest.



Kohal oli ligi 900 osalejat erinevatest riikidest üle maailma, kes võtsid mõõtu ühtekokku 45 võistlusalal. Ülejäänud Eesti võistlejatel läks samuti hästi - nii kokk, viimistleja kui mehhatroonikud said vaid veidi alla 500 punkti.



Calgarys võistlustel Eesti tehnilise delegaadina viibinud sihtasutuse Innove juhatuse liige Tõnis Arvisto kommenteeris Eesti noormeeste osalemist järgmiselt: «Rahvusvaheline konkurents oli väga kõrgetasemeline ja võistluspinge suur. Sellele vaatamata esinesid kõik Eesti noormehed väga hästi ning andsid endast parima. Suur tunnustus on see, et kaks võistlejat tõid koju meisterlikkuse medali.»



WorldSkills toimub iga kahe aasta tagant ning on noortele oskustöölistele üheks tähtsamaks kutseoskuste testimise ja näitamise kohaks rahvusvahelisel areenil. Eesti võistlejad osalesid WorldSkills võistlustel esmakordselt 2007. aastal Jaapanis Shizuokas ning tookord saavutati keskmiste punktide arvestuses 34. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles