Kallaste granaadiloopija saadeti kohtu ette

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaat.
Granaat. Foto: Peeter Langovits

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla 55-aastase Sergei, kes tänavu märtsis viskas Kallastel ühe maja hoovi granaadi ja tulistas majas olijaid jahipüssist.


Tänavu 10. märtsil tekkis alkoholijoobes Sergeil Kallastel kolme mehega sõnavahetus, mille käigus kasutati Sergei väitel tema suhtes vägivalda, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Seepeale tõi ta oma kodust käsigranaadi F1 ning viskas selle maja poole, kus kolm meest viibisid. Et granaat lendas aknast mööda ning plahvatas lumes, ei saanud majas viibinud isikud vigastada.

Seejärel tõi süüdistatav oma kodust jahipüssi ning püüdis esmalt toas viibinud mehi aknast tulistada ning kui ei tabanud, läks tuppa ja tulistas seal. Et toas püüti kohe süüdistatavalt relva käest võtta, tabas lask lage.

Sergeile on esitatud süüdistus ka erinevate ebaseaduslike relvade, padrunite, lõhkeseadeldiste ning lõhkeaine ebaseaduslikus omamises.

Kahe või enama inimese tapmise katse eest lõhkeseadeldisega näeb karistusseadustik ette kuni eluaegse vanglakaristuse.

Teise isiku elu, tervist või vara ohtuseadva plahvatuse tekitamise eest, samuti ka suures koguses lõhkeaine või lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise eest võib karistada kuni kümneaastase vangistusega.

Tulirelvade ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest suures koguses nähakse karistusena ette kuni viieaastane vangistus.

Tartu maakohus määras tänasel eelistungil kriminaalasja kohtuliku arutelu algusajaks 23. novembri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles