Elvast kadus Rahvaliit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elvas on valimistel seni kaasa löönud kõik suuremad erakonnad. Sel korral jäi aga tulemata Rahvaliidu nimekiri.


Valimiskomisjoni esimehe, linnasekretär Maia Kuke sõnul kandideerib Elva 17 voliniku kohale 75 inimest.



Kandidaatidest 15 panid välja Rohelised, 17 Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), 18 Keskerakond ning Reformierakond 24. Nendega konkureerib üksikkandidaat Eda Koppel.



Kukk ei osanud eile öelda, miks Rahvaliit tulemata jäi. 2005. aastal sai erakond Elvas 8,6 protsenti häältest.



Küsimusele, miks Rahvaliitu sel korral männilinnas väljas ei ole, vastas erakonna aseesimees Kajar Lember, et Elvas ei ole erakonnal praegu tõepoolest eriti tugevat seltskonda. Küll aga kandideeritakse pea kõigis ülejäänud Tartumaa omavalitsustes.



Ehkki paljudes omavalitsustes kandideerivad juba vanad tuntud tegijad, on nende kõrvale tulnud hulgaliselt uusi kandidaate. Nii näiteks kandideeris 2005. aastal valimistel maakonna valdades-linnades 14 valimisliitu, nüüd on neid 40.



Elva linnasekretär märkis, et valimised tulevad põnevad kindlasti ka ilma Rahvaliiduta. Uue jõuna on väljas erakond Eestimaa Rohelised.



Maia Kuke hinnanguga ühines ka Tartumaa väikseima omavalitsuse Piirissaare vallasekretär Aavo Omann, kes leidis, et seekordsed valimised võivad ka Eesti idapoolseimal saarel tulla päris pingelised.



«Piirissaare elanikud saavad valida viie Keskerakonna ning üheksa valimisliidu Kodupaik kandidaadi vahel. Vallavolikogus on üheksa kohta,» kinnitas Omann.



Eilne päev möödus omavalitsustes valimistele esitatud nimekirju kontrollides ja kandidaate vabariigi valimiskomisjoni andmebaasi sisestades. See töö käib 13. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles